Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Od 22 06 2022 można zwrócić kupującemu pieniądze w wyniku reklamacji.
Czy ktoś dostał zwrot opłaty za obsługę transakcji od Allegro ?
Jeżeli tak to czy Allegro kwestionowało powód reklamacji ?
"Allegro Lokalnie: samodzielnie zwrócisz wpłatę klientowi przez Allegro Finanse
Od kiedy: 20 czerwca 2022
Jeśli Twoja sprzedaż na Allegro Lokalnie z jakiegoś powodu nie dojdzie do skutku lub uzgodnisz z klientem anulowanie transakcji, będziesz mieć możliwość samodzielnego zwrotu pieniędzy przez Allegro Finanse – przez operatora płatności PayU. Gdy zlecisz taki zwrot, automatycznie zwrócimy Ci opłatę za obsługę transakcji.
Obecnie zwrot pieniędzy przez Allegro Finanse jest możliwy z naszą pomocą.
Podstawa zmiany: usprawnienie działania serwisu i obsługi użytkowników (artykuł 14.1 regulaminu Allegro, litera d)."
@Arturkrz rozumiem, że Twoje pytanie wynika z tego, że nie otrzymałeś korekty. Napisz proszę którego zamówienia to dotyczy? Sprawdzę to 🙂
Witam, tak ...
Czy procedura regulaminowa zwrotu na Allegro lokalnym jest aktualna ?
"Jak zwrócić kupującemu wpłatę na Allegro Lokalnie
Jeśli Twoja sprzedaż na Allegro Lokalnie z jakiegoś powodu nie doszła do skutku, możesz samodzielnie zwrócić kupującemu pieniądze. W ten sposób oddasz też pieniądze w ramach reklamacji.
Gdy oddasz pieniądze kupującemu, zwrócimy Ci jednocześnie opłatę za sprzedaż.
Zwrot wpłaty kupującego możesz zgłosić w ogłoszeniach kup teraz i z licytacją z powodu:
@Arturkrz Tak, te informacje są aktualne.
Mi też tak się wydawało, jednak ...
W sumie moja sprawa została zakończona.
Bardzo dziękuję za chęć pomocy.
Pozdrawiam
A co w przypadku gdy kupujący zamówił paczkę pobraniową i jej nie odebrał? Paczka wróciła do mnie
@czarna7654 w takiej sytuacji skontaktuj się z nami proszę tutaj (ścieżka to: sprzedaje > Allegro Lokalnie > Cennik i opłaty Allegro Lokalnie).