Jak co roku możecie wesprzeć Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, kupując w aukcjach charytatywnych na Allegro.
Aukcje Allegro dla WOŚP startują 1 grudnia 2025 i będą trwać do 16 lutego 2026.
Celem 34.Finału WOŚP jest wsparcie diagnostyki i leczenia chorób przewodu pokarmowego u najmłodszych pacjentów, dlatego hasło tegorocznego finału to:

Dołącz do licytacji dla WOŚP
- Wybieraj aukcje Allegro oznaczone serduszkiem i ikoną 34.Finału – listę ofert znajdziesz tutaj [link]
- Możesz licytować, kupować od razu lub wspierać WOŚP, dorzucając wybraną kwotę do Puszki WOŚP. Cały dochód trafi na konto fundacji, a sprzedający otrzyma tylko kwotę za koszty dostawy.
- Licytowanie jest proste – wpisz maksymalną kwotę, za którą chcesz kupić przedmiot, a system będzie licytował za Ciebie, aż osiągniesz swój limit. Pamiętaj o weryfikacjach, jeśli łączna kwota licytacji przekroczy 1000 zł.
Ważne!
Licytując, pamiętaj, że to wiążąca oferta i jeśli wygrasz, musisz zapłacić. Zadbaj, by nie licytować podobnych przedmiotów w kilku aukcjach jednocześnie. Możesz dodać oferty do Ulubionych i włączyć powiadomienia, by nie przegapić zakończenia licytacji.

Dlaczego warto?
Wiemy, że naszej społeczności nie trzeba zachęcać do wsparcia WOŚP, ale przypominamy, że licytując w aukcjach charytatywnych:
- pomagacie innym: pieniądze z aukcji Allegro dla WOŚP trafiają do fundacji, która od lat finansuje zakup nowoczesnego sprzętu medycznego. Licytując, wspieracie działania ratujące życie i zdrowie wielu osób, w tym najmłodszych pacjentów.
- możecie nabyć niezwykłe przedmioty i atrakcje – na aukcjach można zdobyć unikalne przedmioty, często związane ze znanymi osobami, wydarzeniami czy firmami, które nie są dostępne na co dzień w sprzedaży. To jedyna w swoim rodzaju szansa na wygranie m.in. kolekcjonerskich przedmiotów, spotkań z gwiazdami, czy ekskluzywnych doświadczeń.
- budujecie społeczność: Wielka Orkiestra to nie tylko zbiórka – to tysiące ludzi zjednoczonych wokół jednego celu. Wasz udział w licytacji to także gest solidarności, który inspiruje innych do działania.
- wykonujecie drobne gesty, które przynoszą wielkie efekty: każda licytacja – mała czy duża – ma znaczenie! Nawet symboliczne kwoty, jeśli zsumują się z innymi, mają ogromną moc pomagania.
Pomocne strony:
Jak wziąć udział w Allegro dla WOŚP?
Komu pomagamy w ramach Allegro dla WOŚP?
Jak działa licytacja
Czy mogę zmienić niewłaściwą kwotę w licytacji
Co muszę zrobić, aby w aukcjach Allegro dla WOŚP licytować powyżej 1000 zł?
Czy mogę wycofać się z licytacji?
Czy mam obowiązek kupić przedmiot, gdy sprzedający wycofa ofertę kupna wyższą od mojej?
Jak kupić i zapłacić za przedmiot w ramach Allegro dla WOŚP?
Jak obserwować Ulubione
Natalia
Moderatorka