anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro usunęło przedmiot wystawiony na WOŚP

MAMY ROZWIĄZANIE!
vired
#2 Obserwator#

Cześć.

Wystawiłem wczoraj na aukcję WOŚP przedmiot który był stworzony specjalnie do tego celu przez znanego YouTubera, i allegro mi usunęło aukcję. Oczywiście poza enigmatycznym "może łamać regulamin" nie napisali dlaczego konkretnie, ale żebym się upewnił że to nie była broń (??). Dokładnie przeczytałem regulamin i nie mam pojęcia który punkt mogłem łamać.

Kontaktu ze strony allegro oczywiście brak.

Jako że przedmiot był jedyny taki na świecie i nawet nie tworzony przez firmę i nie tworzony w Europie, to nie ma naturalnie kodu EAN dlatego zgodnie z sugestią moderatorki na tym forum wystawiłem w dziale "wyjątkowe chwile" ( https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/aukcje-wo%C5%9Bp-brak-kodu-ean/t... ) i podejrzewam że dlatego aukcja poleciała? A może dlatego że moderator pomyślał że nożyk do tapet łapie się do kategorii "noże i maczety" która jest zabroniona w aukcjach WOŚP, ale prawidłowa kategoria to Dom i Ogród - Narzędzia - Nożyki i ostrza - Nożyki?

Jeśli zatem nie mogę wystawić w odpowiednim dziale bez kodu EAN (nawet jakbym zaznaczył używany) i nie mogę wystawić w wyjątkowe chwile, to w jaki sposób mogę go przekazać na WOŚP? Nie pierwszy raz coś wystawiam na aukcję charytatywną ale pierwszy raz spotkało mnie przy tym coś takiego.

Jestem w tej chwili załamany bo namówiłem pana youtubera z USA na stworzenie wyjątkowego przedmiotu specjalnie na WOŚP a teraz allegro nie pozwala go wystawić. Dla informacji, nr aukcji to 16968654436. Bardzo proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@vired obawiam się, że powodem jest właśnie sam produkt - nóż. Skonsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Basia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
vired
#2 Obserwator#

Tylko że to nie jest nóż-nóż, który by pasował do kategorii "Noże i maczety", a nóż do tapet. I te ostrza można wyciągnąć. Czy nóż bez ostrza jest nożem?

A swoją drogą parę lat temu nawet sam licytowałem w aukcji prawdziwego noża ze stałym ostrzem pana Trollskyego i było ok ... poszedł za 7500zł.

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@vired otrzymałam potwierdzenie, że ten produkt niestety jest niezgodny z obecnym Regulaminem Aukcji Allegro dla WOŚP

Basia
   Moderatorka

oznacz moderatorów
vired
#2 Obserwator#

Ponawiam pytanie, czy jeśli nie ma ostrza to nadal jest to nóż? A może to uchwyt do bulbulatora a nie nóż?

vired_0-1733322943767.png

Naprawdę świetnie, przedmiot stworzony specjalnie dla WOŚP z dedykacją itd a nie może być wystawiony bo nie. Nie wiem co teraz mam zrobić.

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@vired skonsultuje Twoje pytanie - proszę o cierpliwość 🙂 

Basia
   Moderatorka

oznacz moderatorów
wosp
Dział aukcji WOŚP

Stworzony dla WOŚP ale bez konsultacji. Na futerale znajduje się też logo które nie jest oficjalnym logiem które używa się na przedmiotach wystawianych na aukcjach. Czasami warto najpierw się skontaktować z osobą zainteresowaną a potem tworzyć coś co jest niezgodne z istniejącym regulaminem.

Pozdrawiamy!
  Dział aukcji WOŚP
oznacz moderatorów
vired
#2 Obserwator#

Kilka razy się kontaktowałem w sprawie logo i nikt mi nie odpisał. Tłumaczyłem że to wypalane laserowo, że są przez to ograniczenia, pytałem o projekt.

Dziękuję za odpowiedź, to zamyka sprawę i nie będę już nikomu przeszkadzał.

oznacz moderatorów