Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wystawiłem kilka przedmiotów na licytacji na WOŚP. To są jedyne aukcje jakie ja wystawiam na Allegro.
Sytuacja u mnie jest taka:
Osoby wylicytowały przedmiot i opłaciły wysyłkę zgodnie z moim cennikiem. Następnie ja wygenerowałem w InPost list przewozowy i OPŁACIŁEM przesyłkę.
1. czy jak ja generuje przesyłkę w InPost to powinienem ponownie płacić za przesyłkę?
2. Jak można odzyskać opłatę poniesioną przez kupującego w Allegro na przesyłkę?
3. Co jak jedna osoba wygrała 2 licytację i wyślę jej 1 paczkę to czy mogę (po uzyskaniu środków za przesyłki) zwrócić jej różnicę?
Pozdrawiam
Przecież kupujący płacą za przesyłkę więc nie rozumiem problemu.
tak jak napisałem: jak generuję list przewozowy/przesyłkę InPost prosi o opłacenie przesyłki, i ja to sam opłacam.
I tą samą przesyłkę w Allegro opłacił kupujący.
pytanie czy tak powinno być? może ja coś źle klikam w InPost/Allegro? jeśli nie to jak można odzyskać środki z Allegro.
No tak i środki na koncie Allegro są za towar i przesyłkę.
@LEW433 nie całkiem. Pieniądze za towar dostaje WOŚP, pieniądze za wysyłkę są dla sprzedającego. Nie wiem jak to działa w przypadku aukcji dla WOŚP, może moderatorzy pomogą: @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Tak samo jak zwykły zakup. A co ma za znaczenie gdzie środki po zakupie trafiają, przecież logiczne że na konto bankowe WOŚP po to to jest.
@pawel_k125 Otrzymałeś środki na wysyłkę od klienta przez Allegro i samodzielnie opłacasz etykietę w InPost, zatem wychodzisz na 0. 😉
właśnie nie widzę u siebie żadnej kasy od kupujących.
Środki z licytacji idą na WOŚP a za przesyłkę to właśnie nie wiem...
OK już widzę.
Po wejściu do menu
Ja pierwotnie szukałem kasy w Allegro -> Moje Allegro -> Sprzedaż -> Finanse -> Rozliczenia z Allegro
PS. może warto rozbudować menu które zalogowany użytkownik widzi po prawo w przeglądarce?
teraz w sekcji Sprzedaż widać tylko informacje o wystawionych przedmiotach, a w sekcji Konto nie ma nic o rozliczeniach z PayU.