anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wysłanie przesyłki w ramach aukcji WOŚP

szydel_milusiaki
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry,

w ramach aukcji WOŚP wystawiłam dwa przedmioty, które chcę wysłać paczkomatem inpost. Została narzucona odgórnie cena dla kupującego. Teraz, po wylicytowaniu, nie widzę żadnej opcji przekierowania do wygenerowania etykiety. Jak połączyłam managera paczek z allegro, to mam wszystkie dane zaczytane, ale cena paczki wyskakuje wyższa i muszę ją w całości ja opłacić. Czy będę miała zwrot z allegro przynajmniej w tej kwocie, którą opłacił kupujący? 

Ten system wysyłania paczek w ramach aukcji charytatywnych jest kompletnie nieintuicyjny 😞 Będę wdzięczna za pomoc. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@szydel_milusiaki dzień dobry! Z tego co widzę, to w cennikach dostawy nie udostępniłaś metody Oferta specjalna Allegro - InPost, tylko "Metody dostawy rozliczane na umowie własnej", czyli za przesyłki rozliczasz się z przewoźnikiem, nie w ramach specjalnej oferty i cen wynegocjowanych przez nas.  
Dlatego mogłaś wpisać 12,99 zł za przesyłkę (dla Allegro Paczkomaty InPost maksymalna cena to 11,49 zł). 
W takiej sytuacji konieczne będzie nadanie przesyłki w cenie przewoźnika. 
To, co wpłacili kupujący (czyli 25,98 zł za nadanie dwóch przesyłek) zobaczysz tutaj, zgodnie z Twoimi ustawieniami wypłat, środki zostaną wypłacone na Twoje konto w poniedziałek, zaksięgują się do końca następnego dnia roboczego. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

No tak ale to co zapłacił kupujący za przesyłkę sprzedajacy otrzyma.

oznacz moderatorów