Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witanko,
dziś klient kupił kilkanaście tanich banknotów - i do każdego wypełnił osobny FOD. Jednak potem zrobił zbiorczą wpłatę przez PayU, do jednej przesyłki, wypełniając nowy FOD, z nowym numerem zamówienia.
Mimo to prowizje pozostały naliczone błędnie - czyli z dodanym kosztem wysyłki do każdej sztuki.W praktyce oznacza to opłatę wyższą nawet dwu-lub trzykrotnie. A pamiętam, jak "ekspert" Allegro zaręczał, że będzie to automatycznie korygowane.
Czyli znowu my płacimy za błędy popełniane przez kupujących, a sprzedaż na Allegro coraz bardziej przypomina przejście przez pole minowe...
PS. Gdyby się komuś chciało sprawdzić, to sprawa dotyczy płatności
9c253491-cc52-11ea-b9ba-5b4fb602d2f1
a linki na liście rozliczeń prowadzą w pustkę
@TomBanknoter Wielce bym się zdziwiła gdybyś napisał, że w takiej sytuacji system dobrze naliczył prowizję.
@TomBanknoter Zadałam Ci pytanie o przedmiot.
Tak jest, czytałem
@TomBanknoter Czyli formularz do Allegro o zwrot prowizji!
Jaki zwrot, skoro przedmioty zostały opłacone, i to przez Allegro?
@TomBanknoter Tak jak pisałam już w tym wątku, w takich sytuacjach prosimy o wiadomość bezpośrednio przez ten formularz. Zgłoszenia dotyczące tak indywidualnych sytuacji, pozwolą nam w przyszłości usprawnić proces przyznawania zwrotów prowizji.
@_HolaOla_ To oczywiście nie do Ciebie personalnie ale to osób odpowiedzialnych za ten projekt - o tym że tak będzie było wiadomo od początku. Więc w działania w przyszłości ( naprawiające to) można wątpić 😞
Dzięki, napisałem, ale to mój gust to powinno być korygowane automatycznie - przynajmniej jeśli wpłata idzie przez Allegro.
Ale pewnie liczycie na to, że nie każdemu będzie się chciało pisać o kilkadziesiąt groszy, więc zarobek z tych niesłusznie przywłaszczonych prowizji idzie pewnie w tysiące złotych dziennie.
Jak na firmę, która zamierza wkrótce wejść na giełdę nie są to zbyt wysokie standardy...
Witaj w klubie. U mnie dziś ten sam przypadek 😞 Formularz i teraz czekanie
Trzeba przyznać, że po zgłoszeniu sprawa została załatwiona dość szybko. Inaczej mówiąc, Allegro bardzo sprawnie walczy z problemami, które samo stworzyło...