anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

1 września Twoje oferty stracą oznaczenie Smart

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

Witam, rozumiem, że Allegro chce udostępnić jak największą możliwość odbioru paczek przez klientów, jednak w moim przypadku to zadziała w drugą stronę. 80% moich przesyłek to paczki o wymiarach 70x60x45 następne 10% to wymiary 70x60x60 i do tych paczek udostępniam Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch. Dla wszystkich pozostałych opcji odbioru w punkcie są to wymiary zbyt duże. Zatem jeśli chcę mieć nadal opcję SMART to będę musiał zlikwidować opcję Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch. Tak więc po wprowadzeniu zmian od 1 września klient straci możliwość odbioru w punkcie ponieważ ktoś wymyślił, że mam zbyt mało tych punków do odbioru. Myślę, że ten pomysł trzeba by jeszcze raz przemyśleć.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg#

@kacper68-39 

Kiedy nie musisz spełniać nowego warunku

Gdy sprzedajesz przedmioty, których nie można umieścić w automacie paczkowym – na przykład ze względu na rozmiar czy wagę. Jeśli masz oferty z takimi produktami i nie udostępniasz w nich metod dostawy do punktów odbioru i/lub automatów paczkowych, to po 1 września oferty te nadal będą Smart!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

No właśnie o tym piszę. Problem w tym, że moje paczki mieszczą się w punktach odbioru Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch jednak ktoś wymyślił, że do tego muszę dołożyć jeszcze jedną opcję dostawy do punku odbioru (albo dwie opcje albo wcale). Jednak pozostałe opcje mają mniejsze dopuszczalne gabaryty, więc żeby mieć wysyłkę Smart będę musiał zlikwidować opcję Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch. Prościej tego nie potrafię wyłożyć.

oznacz moderatorów