anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

16 października włączymy metody Allegro DPD do programu dostaw Allegro Delivery

petinek_pl
#13 Ambasador

Zaraz mnie krew zaleje. Wpierniczonych jest już kilku kurierów do delivery, obecnie mam obowiązek nadawnia już kilkoma kurierami choc na wlasnym sklepie mam jednego. Mam maly sklep w efekcie dziennie mam po 1-2 paczki do kazdego kuriera,kazdy jezdzi o innej porze, na kazdego musze czekac osobno chociaz moglabym to wszystko nadac inpostem i spokoj. A teraz jeszcze to **piiip**iane dpd... dpd z ktorym mialam wylacznie problemy,afery,brak odbiorow od lat i zrezygnowalam nawet z dpd gdziekolwiek sama cos zamawiam bo paczki tez nie dochodzily. A teraz jeszcze i to..nie dosc ze teraz bede miec dziesiatki kurierów i kazdy bedzie przyjezdzal po 1 paczke a wszyscy narzekaja ze im sie nie oplaca bo to żart to jeszcze bede siedziec od rana do nocy bo kazdemu inaczej pasuje, to jeszcze zmuszona zostne do nadawania tym dpd gdzie w ogole nikt nie bedzie przyjzezdzal i dodatkowo sie bede denerwowac!!!!!!!!! A ludzie jak na zlosc beda nim tez zamawiac bo kazdy kocha dpd bo jest najtanszy bo ma w dupie klientow i potem takie problemy. W sumie nie wiem po co to pisze bo pracownicy i tak mają na to wyrąbane, nie napisza nic albo ze im przykro ale tak jest i już. I nikt tego nie zmieni oczywiscie. Chyba tylko po to zeby się wyżalić bo juz nie mam sily..

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl dlatego ja zrezygnowałem ze smarta 😞 czas na rozwożenie czy czekanie po kilka godzin na odebranie jednej paczki mija się z celem, do tego pamiętaj że od 22 września Allegro One Box przejmuje Orlen zamiast UPS i nadania tylko przez podjazd 😞 u mnie jeździ koło 17 a w sklepie jestem do 14 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@kostas11 a i jeszcze zapomniałam dodać że kwestia czasu jak zaczną być pobierane opłaty za podjazd poniżej 5 paczek czyli za każdego po tę 1 paczkę bedzie mi pobierane po kilka zł poza prowizjami, smartem i cała resztą.. no wlasnie ja tez mam to samo z godzinami co Ty. Mam juz serdecznie dosc ale co mozna zrobić. Ktoś napisze zrezygnuj ze smart albo lepiej- nadawaj w automacie. Ale nie ma mozliwosci bo jak kurierow jest 6 a nadac trzeba do 13.00 to nie będe biegac po całym miescie poza tym niektorzy podjezdzaja to się miniemy. A smart? Jak zrezygnuję to obroty spadną o połowę a juz mam małe. Większosc zamowien mam smart. Tragedia 😩

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl pewnie tak, wygryzą InPosta i podjazdy będą płatne, u mnie DPD za podjazd po jedną paczkę dostaje 5 zł, więc nie wiem jak to im się kalkuluje 😄

U mnie allegro to 5 % obrotu ( a dochodu to mały procent ) więc mogłem se pozwolić a czas poświęcam na rozwój drugiego sklepu i innych kanałów a jaki mam teraz spokój z paczkami 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@kostas11 w takim razie pozazdrościć. Ja mimo uruchomienia sprzedaży w różnych miejscach i tak mam problem że wszyscy chcą kupować tylko tu 😞

oznacz moderatorów