Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Właśnie dostaliśmy -900 punktów za to, że nie została rozwiązana dyskusja. Klient po 8 miesiącach użytkowania piły pisze do nas, że silnik przestał działać. Po dłuższej rozmowie z kupującym, 1 kwietnia postanowił poprosić allegro o pomoc. złożył wnioski o allegro protect etc. Decyzję o tym miał dostać na maila, a nas w dyskusji nikt o niczym nie poinformował. Klient w osobnej wiadomości (nie w dyskusji) napisał, ze zwrócił piłę i zapłacił 60 zł za paczkę xD, tylko, ze nie potrafił wysłać tego do nas tylko wysłał do siedziby firmy (Nasz sklep znajduje się w Swarzędzu pod Poznaniem, a siedziba firmy we Wrocławiu).
3 kwietnia zapytałem w dyskusji, ze skoro nikt się nie odzywa to można zamknąć dyskusje? Nie dostałem odpowiedzi tylko allegro zapytało się 12 kwietnia czy udało się porozumieć ze sprzedającym. Klient odpisał, że zwrócił urządzenie i przesłał dokumenty. co jest kłamstwem ponieważ urządzenie przez błąd kupującego nie wróciło do nas i nagle następnego dnia rano dostaje -900 punktów za nie rozwiązaną dyskusję.
A odrzuciłeś reklamację powód nieudostępnienie towaru do ekspertyzy w terminie 14dni z powodu błędnego odresu odesłania? Adres do odeslania miał prawidlowy w ofercie. Weźcie sobie poczytajcie ustawę konsumencką bo z znajomością przepisów leżycie.
Odrzuciliśmy reklamację w momencie kiedy klient postanowił, że chce zwrot pieniędzy nie zwracając sprzętu.
I co to ma w sumie do rzeczy czy odrzucimy reklamację czy nie, skoro klient kliknie sobie ze sprawa nie została rozwiązana, a allegro i tak bez brania naszego zdania pod uwagę przyznaje -900 puntków.
To winna allegro skoro by dostać protecta on musi oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną
@az1rael jeżeli sprzedawca w ofercie podaje wyraźnie adres do zwrotów (zakładka zwroty), a kupujący wysyła towar na inny adres - to czyja jest to wina?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
MODERATORZY DO DZIAŁANIA
podaję przykład dla zrozumienia tematu:
czy mam kupić towar w allegrowym sklepie i odesłać go na adres siedziby allegro?
Allegro Sp. z o.o.
ul. Wierzbięcice 1B
61-569 Poznań
@RED miałem na myśli ujemne punkty za nierozwiązaną dyskusję że to wina allegro a kupujący janusz wykopał adres siedziby a adresu zwrotu nie umiał