Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Serio, 3 mln to wciśnięte podmienione w koszyku, 1 mln zakup dla monet, książek czy drzewek, reszta pewnie świadomie wybrała 😄
A najlepsze to 🙂
„Allegro Delivery to otwarta usługa - serdecznie zapraszam do współpracy wszystkie firmy logistyczne, które stawiają na wysoką jakość i niezawodność. Z niecierpliwością czekam, gdy będę mógł oficjalnie powitać kolejnych partnerów programu. Wspólnie dbamy o to, by klienci mogli wybierać spośród wielu różnorodnych metod dostawy - zawsze sprawdzonej jakości - i sami decydowali, która najlepiej pasuje do ich aktualnych potrzeb. Po roku widzimy, że to podejście się sprawdza, NPS na poziomie niemal 90 punktów potwierdza, że Allegro Delivery zdobyło zaufanie klientów, którzy regularnie do nas wracają. Do tej pory do punktów odbioru w całej Polsce w ramach Allegro Delivery dostarczono kilkadziesiąt milionów paczek”. - podkreśla Jakub Kłoczewiak - Chief Operating Officer, Allegro
Nie wciskajcie podstępem, One Kuriera czy One Box, i innych z pakietu ( mi na Orlena czy One Box co róż podmieniacie ) nie manipulujcie a zobaczymy jak to będzie wyglądać w realu 😄
Chyba sobie jaja robicie. Jak niby odebranie paczki z Żabki, którą co prawda mam pod blokiem, ale która notorycznie odmawia przyjmowania większych paczek "bo nie mają miejsca", jest dla mnie bardziej optymalne niż przejście 300m dalej do paczkomatu, w którym zawsze jest miejsce i do którego mogę sobie pójść kiedy mi się podoba i bez kolejki odebrać? Przestańcie nam robić dobrze na siłę, oddajcie darmowy InPost w Smarcie i już nie grzebcie przy tym. Narzucanie monopolu źle się kończy... np. w UOKiKu.
Alicja, jak Ty nie umiesz w to Allegro. Usługa Allegro One Kurier należy do Allegro Delivery.
Jeżeli użytkownik ma SMARTA i wybierze opcję kurier to system wybiera za nie go przewoźnika. Jak więc mają się Twoje słowa, pozwolę sobie zacytować.
Nie ma konieczności korzystania z metod dostawy Allegro Delivery.
@serwis-texas a ty za to nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Tak, Allegro One Kurier jest metodą dostawy wchodzącą w skład metod Allegro Delivery. Tak, w przypadku kiedy klient korzysta z usługi Allegro Smart! i wybiera dostawę kurierem (chociaż ta też w wielu przypadkach jest opcjonalna) nie ma możliwości wyboru firmy realizującej dostawę. Jest ona ustalana na podstawie wskazania algorytmu, który wybiera najbardziej optymalną dla klienta metodę. Odnosiłam się do wpisu @kostas11 który największy nacisk (według mnie) kładł w swojej wypowiedzi na kwestię "podmiany" metody dostawy do punktu odbioru z metody InPost na Allegro Delivery.
@Syrena_zT Na czerwono wyróżnione to prawda? A ten wybierany kurier to jak ma się do wyboru przez klienta?
"Wspólnie dbamy o to, by klienci mogli wybierać spośród wielu różnorodnych metod dostawy - zawsze sprawdzonej jakości - i sami decydowali, która najlepiej pasuje do ich aktualnych potrzeb. "
@Syrena_zT Mijasz się z prawdą. Jak chce zamówić przesyłkę z dostawą przez kuriera to w ramach Smart nie dajecie możliwości wyboru, który przewoźnik będzie doręczał paczkę. Więc to jest "wciskanie podstępem". Świadomie nigdy bym nie wybrała kuriera Allegro One. I nie tylko ja. Non stop muszę odpowiadać Kupującym, że ja nie mogę zmienić kuriera z Allegro One na DPD czy jakiegokolwiek innego bo jak pojawia się im informacją przez kogo będzie paczka dostarczana to oni już wolą zrezygnować z zakupu.
Alicja przedstawiła temat precyzyjnie. To, że część z Was nie zgadza się z algorytmem doboru punktów odbioru, nie znaczy, że ktoś Wam coś "wciska".
Można się z tym nie zgadzać, ale Allegro Delivery działa dokładnie tak, jak zostało zaplanowane.
I nie, nie wszystko, co nie zgadza się z Waszymi oczekiwaniami, to „oszustwo” czy „wałek”.
Moderatorzy nie są tu po to, żeby przyklepywać narzekania. Jesteśmy tu, żeby tłumaczyć co jak działa.
@gdvorek Tylko co jak funkcjonuje powinno być jasne i za to odpowiada UX. Natomiast UX na Allegro to jest jeden wielki bajzel. Walidacja formularza zamówienia to jest jeden wielki bajzel. Dla danej metody dostawy formularz nie jest walidowany zgodnie z wymaganiami firmy kurierskiej. Proponowane formy dostawy automatycznie są wybierane wbrew woli klienta, co wprowadza zamieszanie, które generuje tak dużo szumu że prowadzone jest postępowanie UOKiK. To wszystko powinno Allegro rozwiązywać za pomocą dobrego interfejsu użytkownika, który jasno pokazuje i mówi, co się dzieje.
A algorytm doboru punktów to jest po prostu zrobiony najtańszym kosztem na kolanie badziew. Bo co, ściągacie JSONa i sortujecie po odległości od punktu X? To jest ten "algorytm"? To nie jest algorytm nawet.
I ja już nawet nie mówię o niezapowiedzianych testach, testowaniu na produkcji oraz niezapowiedzianych zmianach robionych bez ostrzeżenia.
Zamiast tak się puszyć, że użytkownicy nie rozumieją i że narzekają - wypadałoby zbadać dlaczego tak jest. Pochylić się nad tym, że ludzie od lat narzekają na to, że metody dostawy same wskakują i się proponują klientom. A nie wymagać od klientów odtworzenia sytuacji z nieoczekiwanym zachowaniem systemu na 20 screenshotach z paskiem zadań widocznym na dole (XD). Proszę państwa, klienci nie są testerami oprogramowania. Od tego są ludzie i im się płaci.
@gdvorek czy Ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wciskanie to najmniejszy problem. Wy dosłownie bez żadnego powiadomienia ingerujecie w już zawarte umowy kupna - sprzedaży. Przypominam, że jest to działanie bezprawne... I podlega odpowiednim paragrafom. Cytując Twój nie dawny wpis "sugeruję skonsultować to z prawnikiem".
Dowód- zamówienie numer 53d0ba00-697a-11f0-b55d-49f5cff256c3 30 sztuk taśmy pakowej zamówione z wysyłką inpost. Przypominam w momencie kliknięcia KUP TERAZ zawarłam umowę na określonych warunkach. Zgodnie z prawem i regulaminem portalu miałam na jej opłacenie 7 dni. Wystąpił mały problem czyli przekroczyłam limit karty podczas płatności. W związku z czym zwiększyłam limit i chciałam płatność powtórzyć. Okazało się, że moja umowa została ZMIENIONA, przy powtórnej płatności przesyłka była ORLEN. JAKIM PRAWEM ZMIENILIŚCIE MOJĄ UMOWĘ? Nie mam nerwów na bawienie się na apce z szukaniem punktów na mapce wiec kupiłam jeszcze raz. Oczywiście jak to bywa w takich sytuacjach- kupiłam taśmę taką samą i od tego samego sprzedawcy tylko z droższej oferty wiec skończyło się również 3-cim zakupem, który dopiero został opłacony. Dwa poprzednie musiałam anulować. Uroki szukania na apce...
Nie byłoby całego zamieszania gdybyście nie ingerowali w moją umowę, chciałam zwyczajnie powtórzyć płatność. Nie życzę sobie ingerowania w moje umowy.
@AnnaG-Antyki Kiedyś dawno temu w odległej krainie, dane z formularza były poprawnie zapisywane na później. Dzisiaj jakimś cudem to jest poważny problem, którego nie mogą ogarnąć ludzie zarabiający pięciocyfrowe kwoty co miesiąc. Skoro pan moderator twierdzi, że żadnego spisku nie ma - to jest to bylejakość i amatorszczyzna.
@Client:134169197 napisał(a):
@AnnaG-Antyki Kiedyś dawno temu w odległej krainie, dane z formularza były poprawnie zapisywane na później. Dzisiaj jakimś cudem to jest poważny problem, którego nie mogą ogarnąć ludzie zarabiający pięciocyfrowe kwoty co miesiąc. Skoro pan moderator twierdzi, że żadnego spisku nie ma - to jest to bylejakość i amatorszczyzna.
@Client:134169197 Oczywiście że Allegro wciska kit, ostatnio samo mnie poinformowało że schowało przede mną najtańszą ofertę w serwisie. I ta najtańsza oferta była widoczna na portalu wyłącznie po kliknięciu linka z maila zachęcającego do dokończenia zakupu.
A później zdziwienie, że nasz komentarze i opinie są złe. A jakie niby mają być?