anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro - gdzie jest opcja szukaj w opisach ofert?

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro gdzie jest opcja szukaj w aukcji ????

właśnie mi zniknęła opcja szukaj w aukcji - jak mam teraz znaleźć potrzebne produkty?

sorry ale po typie eanie czy nazwie lub głupawych podpowiedziach systemu nie tego nie znajdę

tak jak nie znajdą tego Kupujący, którzy chcą kupować towar u mnie

może by tak @_HolaOla_ @cloudcloud allegro napisało wcześniej, że planuje tą opcje wyłączyć

oznacz moderatorów
171 ODPOWIEDZI 171

mlynsd
#8 Zapaleniec

Bo zaczyna się taki supermarket. Nie masz kupić tego czego potrzebujesz tylko to na czym platforma najwięcej zarobi. Chcielibyśmy aby sprzedawca dostarczył nam to co potrzebujemy a idą sprzedawcy jest zarobić jak najwięcej a nie spełnić nasze wymagania.

oznacz moderatorów

alvaro_pl
#7 Wielbiciel

Allegro, usuwacie takie przydatne opcje, wnerwiacie ludzi i macie efekty. Chiński portal zrównał się właśnie z wami pod wzgledem liczby uzytkowników. Oby tak dalej, miejcie za swoje. 

oznacz moderatorów

wiktortworca
#7 Wielbiciel

jak widzę od 5 lat wciąż z użytkownicy upominają się o tę opcję i cisza! Brakuje tego bardzo!

Szukam części komputerowych wcześniej miałem wyniki z wszystkich aukcji gdzie w opisie była ta szukana fraza teraz nic nie mogę znaleźć. 

za to są super oferty z chin... ehhh

oznacz moderatorów

mlynsd
#8 Zapaleniec

Tak ja piszą wcześniej. NIe chodzi o to abyś kupił co potrzebujesz. Masz kupić to na czym platforma najwięcej zarobi. Jak też szukałem kiedyś jakiś "gówieniek" po frazach w opisie i znajdowałem. Teraz zapomnij.

oznacz moderatorów

DanielKarczewski
#7 Wielbiciel

Na szczęście jest jeszcze polskie **piiip**, gdzie można wyszukiwać w opisach 😉

oznacz moderatorów

DanielKarczewski
#7 Wielbiciel

Widzę cenzurę nazw konkurencji, chodzi o E*R*L*I

oznacz moderatorów

MUSIU13
#8 Zapaleniec

Czy jest jakiś plan przywrócenia opcji szukania w opisie aukcji ??
@allegro ?>?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@MUSIU13 obecnie nie mam informacji o tym, żeby ta opcja wróciła.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

MUSIU13
#8 Zapaleniec

szkoda...

cóż mogę powiedzieć - nie ma to jak uwstecznianie funkcjonalności produktu...

oznacz moderatorów

TrollX81
#8 Zapaleniec

Chyba cały ten serwis słuzy tylko do wylewania żalów bo widać że firma ma w dupie i nawet nie reaguje na 8 stron watku. A wystarczyłoby spokone oświadcczenie że funkcja zostanie przywrówcona, lub nie nie bedzie bo (i tu odpowiednio wymyślny powód)

oznacz moderatorów

glenmoranghie
#14 Krzewiciel

Oczywiście że allegro ma w d**iè użytkowników. To było oczywiste już kilkanaście lat temu.

oznacz moderatorów

Czaplicki-PL
#9 Pomysłodawca

to że nie planują przywrócić do akurat tutaj pisali moderatorzy, ale uzasadnienia nigdy nie było. Nie mówiąc o logice lub uwzględnianiu głosu społeczności. 

oznacz moderatorów

mlynsd
#8 Zapaleniec

W ogóle wyszukiwanie poszło się rąbać.  Szukamy jednej frazy wyszukuje co mu się podoba

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@mlynsd podaj proszę przykład, chętnie to zweryfikuję.

Możesz wskazać jaką fraze wpisujesz i podać link co udało się wyszukać.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

TrollX81
#8 Zapaleniec

Przykładowo w zsekcji ramy do obrazów chce wyszukac frazy Felc - https://allegro.pl/kategoria/sztuka-ramy-i-oprawy-308401?string=felc&strategy=NO_FALLBACK i nie ma nic.... a tymczasem w opisie oferty jest - https://allegro.pl/oferta/rama-na-wymiar-drewno-kolor-naturalny-20-mm-na-34-mm-15031799415?srsltid=A... kiedys mozna było wyszukiwać w opisach a teraz dostaje sie G a nie wynik wyszukiwania. To oczywiście przykład pierwszy z brzegu ale jest takowych więcej. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @TrollX81. Fraza ''Felc'' znajduje się jedynie w opisie oferty, natomiast wyszukiwarka szuka haseł w tytułach ofert, w parametrach i kategoriach.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MUSIU13
#8 Zapaleniec

XD

oznacz moderatorów

Jeans-net
#9 Pomysłodawca

Pani odpowiedź jest doskonałym przykłdem, że jako serwis Allegro macie nas gdzieś.

Proszę prześledzić wątek i ustosunkować się do stawianych Wam zarzutów.

oznacz moderatorów

MUSIU13
#8 Zapaleniec

dokładnie jak napisał @Jeans-net  poziom odpowiedzi moderatora, jasno pokazuje wszystko...

oznacz moderatorów

TrollX81
#8 Zapaleniec

Może ja już trochę głupi jestem ale watek nazywa się " Allegro - gdzie jest opcja szukaj w opisach ofert?" włąsnie dlatego ze ludziom brakuje tej opcji która kiedyś była (i była wielce użyteczna) a aktualna wyszukiwarka nie umie tego co było ludziom potrzebne? Owszem fajnie by było taki parametr jak Felc dodać do opcji wyszukiwania po parametrach (o co zresztą wnioskowałem) ale to nie zmienia faktu że aktualna wyszukiwarka NIE MA OPCJI SZUKANIA W OPISACH OFERT a o tym jest ten watek. 

oznacz moderatorów