Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro działa coraz gorzej
zdążyłem wydrukować etykietę, paragon, spakować przesyłkę
a jej status się w systemie nie zmienił
lag wynosił 4 minuty
kupujący mógł spokojnie w tym czasie zrobić anulowanie zamówienia
w poniedziałek kilku klientów przysłało potwierdzenie przelewu,
gdyż twierdzili, że nie mogą się doczekać info, że płatność została dokonana
co się dzieje z allegro?
@RED nie wierzę w ich systemy , przed podjęciem zlecenia zmieniam ręcznie starus .
@RED Nie odnotowaliśmy żadnej awarii w tym obszarze. Najprawdopodobniej było to chwilowe opóźnienie. Poprosiłam dział techniczny o dogłębną weryfikację.
@RED Hej Red nie wiesz co trzeba zrobić? wyczyścić ciasteczka i zrestartować komputra ahahaha
@RED Czy możesz podać numer zamówienia, o którym piszesz w poście?
dzisiaj ponownie ten sam problem
to nie jest awaria tylko kwintesencja działania serwisu
to nie ja twierdzę, że działacie w trybie natychmiastowym/rzeczywistym
towar nawet zdążyliśmy wysłać/nadać
a allegro twierdzi, że nawet nie ruszyliśmy z przesyłką
@w_kiwi masz przykład sprzed kilku dni
5e4def10-6c73-11f0-9e6b-018c05a714ca
sprawdź kiedy nadaliśmy przesyłkę w inpoście, a kiedy kupujący anulował zakup
oczywiście info o anulowaniu otrzymaliśmy dużo później
@RED, informację o anulowaniu zamówienia otrzymałeś mailowo o 15:23 i o tej samej godzinie dodałeś etykietę do zamówienia.
Nawet jeśli status zamówienia się nie zmienił, to samo dodanie numeru przesyłki blokuje kupującemu możliwość anulowania.
Jeśli w przyszłości pojawi się podobny przypadek, to proszę, daj znać.
@MiMary nie i jeszcze raz nie
maila z datą 15:23 otrzymałem znacznie później,
podobnie później nastąpiła zmiana statusu na anulowane
@RED Czy masz możliwość przesłania zrzutu ekranu z widoczną datą i godziną maila, w którym jest informacja o anulowaniu zamówienia?
@MiMary podała dokładny czas w przykładowym zdarzeniu tego typu 15:23
w zamówieniu 5e4def10-6c73-11f0-9e6b-018c05a714ca
ale to jest data zapisana w waszym systemie, a nie data wyświetlenia czy przekazania
nam maila z wiadomościami
Zgadza się @RED, jednak w celu rozpracowania tego laga potrzebujemy zrzutów ekranu przedstawiających wiadomość wraz z widoczną datą i godziną jej otrzymania w Twojej skrzynce pocztowej. Z góry dziękuje, pomoże to szybciej rozwiązać problem 🙂
Nie dostaniesz tego.
Wiadomości przychodzą dużo później, ale z godziną poprawną.
Schodzi np. info klient zapłacił, a za dwie godziny schodzi na skrzynkę info, że kupił, ale z godziną kilkanaście sekund wcześniejszą niż zapłata.
Mam tak od dawna.
Wiadomości o sprzedaży pojawiają się w losowej kolejności i o różnych godzinach
Allegro od zawsze mają u siebie bałagan w tej materii. Oni wprowadzili kolejkowanie WSZYSTKIEGO (oczywiście od strony sprzedawcy tylko). Nawet procesy które same w sobie sa mniej zasobożerne niż ich kolejkowanie. np. wyłączenie aukcji. To tylko zapis flagi, najprostsze działanie zapisu na bazie danych. To też jest kolejkowane. Miałem przypadek, ze aukcja wyłączała się, z zegarkiem na ręki, 15 minut. W tym czasie można było spokojnie zrobić zakup. Doszło do takiego zapchania, ze w tym czasie zmiana ceny, czy ilosci też była na oczekiwanym. Ze względu że rozwiązanie kolejkowania szybko stało się lekarstwem gorszym od choroby, to zaczęli ograniczać ponawianie akcji jesli ta jest dłuzej w kolejce. Czyli kolejkowanie coraz mocnej uszczupla zasoby. WIdocznym problem jest to, ze najwidocznej oni tam pracują bezpośrdnio na kodzie np. na e...yu czy wczesniej na niesłynnym sh....ee, api jest/było tworzone zupełnie oddzielnie na poziomie struktury korporacji. Czyli developerzy Allegro powinni działać sami tylko w strukturze api, z ich punktu widzenia dostarczanego z zewnątrz. Na takim samym api na jakim działają sprzedawcy (oczywiście z czescia metod ekskluzywnie dla developerów Allegro).
Pewnie dlatego np. nie są w stanie uelastycznić kolejkowania bo pewnie robią to na niskim i abstrakcyjnym poziomie zapisów do bazy.