Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie wiem dlaczego Allegro tak kombinuje w przyznawaniu punktów w miarach dotyczących jakości sprzedaży. Tygodniami, miesiącami mam tak samo ustawione oferty, czasy wysyłki, szybko reaguje na pytania klientów, wysyłam przed zadeklarowanym czasem itp. Mam 310-305 pkt. A pewnego dnia pyk i -100 pkt co daje 200 pkt poziom sprzedaży "dobry". Co za tym idzie za kilkanaście dni jak się nic nie zmieni to stracę Super Sprzedawcę.
Nic w moich ofertach się nie zmieniło. Nie zmieniła się moja obsługa i realizacja zamówień. A zabrano mi 100 punktów.
Dlaczego miary np "Brak wiadomości w Dyskusjach" są uzależnione od ilości zamówień? Dlaczego to nie może być procentowo? Nie mam żadnej dyskusji - czyli prawidłowo bo to oznacza, że nie mam problemów z obsługą zamówień. Ale dostaję tylko 15 pkt z możliwych 70 bo mam tylko 58 zamówień. Uważam to za niesprawiedliwe.
Dlaczego nie mogę dostać punktów w mierze "Brak pytań od klientów" w momencie kiedy klient się ze mną skontaktuje. Są towary, które czasami wymagają dodatkowych wiadomości od klientów. I tym razem ilość pkt uzależnione od ilości ofert.
Wydaje się, że Super Sprzedawcą może być ktoś kto nie ma tysięcy ofert i tysięcy klientów, ale ma wzorową i na wysokim poziomie obsługę klientów i realizację zamówień.
Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu robi się na Allegro wszystko, żeby wykosić tych małych sprzedawców. Ale przecież nawet tacy mali płacą wcale nie małe rachunki.
Jesteś za dobry i masz karę bo kupujący ci nie zakładają dyskusji albo nie zadają pytań
Chodzi o uwiązanie , o to żebyś cały swój czas przeznaczył na obsługę allegro ,żeby nie przychodziło Ci do głowy zaglądać na inne platformy , a ja uważam ,że warto porzucić upośledzony system allegro i zająć się tym ,,co misie lubią najbardziej ,, czyli .. trzepaniem kasy ,, , a to zdecydowanie lepiej idzie właśnie u konkurencji nawet u myfrendów .
Przepraszam, że jeszcze raz poruszam temat, ale tym razem oznaczyłem moderatorów i jestem ciekaw ich zdania na poruszone tematy.
Nie wiem dlaczego Allegro tak kombinuje w przyznawaniu punktów w miarach dotyczących jakości sprzedaży. Tygodniami, miesiącami mam tak samo ustawione oferty, czasy wysyłki, szybko reaguje na pytania klientów, wysyłam przed zadeklarowanym czasem itp. Mam 310-305 pkt. A pewnego dnia pyk i -100 pkt co daje 200 pkt poziom sprzedaży "dobry". Co za tym idzie za kilkanaście dni jak się nic nie zmieni to stracę Super Sprzedawcę.
Nic w moich ofertach się nie zmieniło. Nie zmieniła się moja obsługa i realizacja zamówień. A zabrano mi 100 punktów.
Dlaczego miary np "Brak wiadomości w Dyskusjach" są uzależnione od ilości zamówień? Dlaczego to nie może być procentowo? Nie mam żadnej dyskusji - czyli prawidłowo bo to oznacza, że nie mam problemów z obsługą zamówień. Ale dostaję tylko 15 pkt z możliwych 70 bo mam tylko 58 zamówień. Uważam to za niesprawiedliwe.
Dlaczego nie mogę dostać punktów w mierze "Brak pytań od klientów" w momencie kiedy klient się ze mną skontaktuje. Są towary, które czasami wymagają dodatkowych wiadomości od klientów. I tym razem ilość pkt uzależnione od ilości ofert.
Wydaje się, że Super Sprzedawcą może być ktoś kto nie ma tysięcy ofert i tysięcy klientów, ale ma wzorową i na wysokim poziomie obsługę klientów i realizację zamówień.
Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu robi się na Allegro wszystko, żeby wykosić tych małych sprzedawców. Ale przecież nawet tacy mali płacą wcale nie małe rachunki. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @morfeus_sklep, dzięki za podzielenie się opinią. Zależy nam, aby każdy sprzedający, niezależnie od skali działalności, miał równe szanse w osiąganiu jak najlepszych wyników, a system ocen był przejrzysty i sprawiedliwy.
Rozumiemy, że zmiany punktacji mogą budzić wątpliwości. System miar jakości sprzedaży został zaprojektowany tak, aby kompleksowo uwzględniać różne aspekty działalności sprzedażowej, zarówno ilościowe, jak i jakościowe, i jak najlepiej odzwierciedlać całokształt doświadczeń zakupowych kupujących.
W kwestii dyskusji priorytetowo traktujemy szybkie rozwiązywanie problemów z realizacją zamówień. Jeśli przez 30 dni nie było żadnej dyskusji, przyznajemy punkty na podstawie liczby zamówień, aby zachować proporcjonalność i zapewnić równe zasady dla wszystkich sprzedających.
Odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące miary "Braku pytań od klientów", gdy otrzymasz wiadomość od klienta, wtedy przyznawane są w miarach: Terminowe odpowiedzi i Średni czas odpowiedzi.
Cały czas pracujemy nad usprawnieniem systemu i zalecam śledzić na bieżąco artykuły dotyczące jakości sprzedaży 🙂