Allegro znowu wprowadza Klientów w błąd a skargi spłyną na nas na Sprzedawców.
Otóż od dzisiejszego popołudnia wyświetla się dostawa na SOBOTĘ 15.08 - ALLEGRO JAK JA SIĘ PYTAM.
@Pulse już było że kurierzy rozwozili paczki w dni ustawowo wolne od pracy
@Pulse Allegro One Box pewnie będą jeździć bo cała reszta ma wolne jak ludzie 😄 Najgorsze że pokazuje na liście że dostawa w sobotę a dotyczy to tylko jednego przewoźnika 😞
Kolejny element niezdrowej walki słabego przewoźnika każdą metodą.
Allegro czyli piękne reklamy na święta a na codzień zmuszacie podwykonawców do pracy w dni wolne? Nie ładnie...
@Pulse przecież ecommerce idzie w kierunku 7-dniowego tygodnia pracy. 2-3 lata i paczki będą rozwożone 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku, zobaczysz.
Allegro nic nie obiecuje. Nie ma tam ani słowa, że jest to termin gwarantowany za to jest info, że jest przewidywany przez Allegro termin doręczenia na podstawie statystyk.
A na to, że spora część kupujących, to i...ci, którzy nie odróżniają terminu przewidywanego od gwarantowanego, to już inna sprawa. Przewidywać, to nie to samo co gwarantować.
@pecela a widziałeś gdzieś w koszyku taką informację bo ja widzę tak, dostawa w sobotę to wybieram One Box 😄
Z losowej aukcji ze strony głównej. Jest informacja o tym, że są to terminy przewidywane przez Allegro.
@pecela ale ja tam nie zaglądam, daje produkt do koszyka, dostawa i płatność a tam nie ma nic że to przewidywana tylko że dostawa w sobotę 😄
@Pulse zdaje sie że allegro delivery jest realizowane w także sobote. Nasz kurier z DHL wczoraj mówił że w sobote pracuje
to, że normalnie pracują w sobotę to jasna sprawa, ale tutaj jest kwestia święta
@Pulse już bez przesady, co to za święto jest. Dla urzędników i budżetówki. Nie zdziwi mnie jak i inpostowe paczki będą jutro doręczane.
Cześć, @Pulse. Nasz przewoźnik Allegro One Kurier działa jutro (15.08.2026) w standardowy sposób, jak w każdą sobotę.
@AGLOPRIMA2 Nie bo oni nie są na etacie 🙂
no tak...
doić, doić doić ludzi, którzy nie mają wyboru
A skąd wiesz, że nie robią tego z powodu premii?
no to jeśli będzie miał doręczenie przesyłki do naszego punktu furgonetka, to się zdziwi, bo nie doręczy 🤣
Na sobotę przewidywane były przesyłki do automatów, One Punkt normalnie wyświetlało na poniedziałek.
@Pulse Jakby obiecywanie było by karalne to nie było by miejsca by wszystkich tam zgromadzić od malućkich po tych z głównej sceny.