Największa porażka ostatnich czasów to ALLEGRO ONE. JAK WYŁĄCZYĆ tą skandaliczną usługę?
Kurierzy z łapanki pracują po 2 tygodnie. Wczoraj nie odebrali mi 60 paczek bez słowa pomimo zlecenia stałego.
Tak się kończą pazerne ruchy Allegro. Kiedyś był jeden pewny przewoźnik, teraz rozdrobnienie i wisienka na torcie w postaci para-przewoźnika Allegro ONE.
Rozwalacie mi biznes, a Allegro już od dawna. Dzięki
@Pulse Podaj proszę numer zlecenia odbioru, zgłoszę pilnie interwencję w tej sprawie.
zlecenie stałe
Bardziej proszę o odpowiedź czemu bierzecie się za coś czego nie ogarniacie? Nowy kurier co 2 tygodnie? Ludzie z łapanki, wynajmowane na szybko samochody, serio?
@Pulse Tylko od sprzedawców wymaga się jakości obsługi ,reszta robi co chce.
@Pulse Otrzymałem informację, że skontaktowałeś się z nami w tej sprawie w zgłoszeniach nr. 60680334 oraz 60681886. Sprawą pilnie zajmuje się dedykowany zespół i będzie kontaktować się z Tobą w wyżej wymienionych zgłoszeniach.
Aczkolwiek to nie jest odpowiedź na moje pytanie.
Wdrażacie niedopracowany produkt na czym cierpimy wszyscy.
Nawet adresów nie kontrolujecie. Musimy to ręcznie poprawiać bo Klient może wpisać wszystko a potem Wasz ten sam system każe to poprawić.
Albo ulica za długa, albo nazwa firmy, przecież to powinno być uwzględnione, szczególnie w ramach jednego systemu.
Jak można na rynek wypuszczać takiego gniota?
Jak można na rynek wypuszczać takiego gniota?
Allegro buduje swoją usługę kosztem innych, doskonale wiedzą, że to gniot i nie uwzględniają reklamacji przewidzianych prawem pocztowym
Za nienależyte wykonanie usługi należy się w wielu wypadkach odszkodowanie pieniężne
spróbuj coś takiego uzyskać od allegro
Dzień dobry,
kontaktuję się z Państwem, aby wyjaśnić sytuację dotyczącą wczorajszych zleceń odbioru przesyłek (14.04).
Wczoraj odnotowaliśmy znaczne opóźnienia w operacjach magazynowych oraz w dostawach liniowych. Te utrudnienia wpłynęły na harmonogram pracy kurierów, którzy wyjechali w trasę zbyt późno i nie zdołali dotrzeć do Państwa punktu.
Najmocniej przepraszam za te niedogodności. Rozumiem, że terminowy odbiór paczek jest kluczowy dla sprawnej obsługi Państwa klientów.
Podjęliśmy już niezbędne kroki, aby jak najszybciej nadrobić zaległości. Zapewniam, że nasi kurierzy obsłużą wszystkie oczekujące przesyłki dzisiaj (15.04) w trybie priorytetowym.
Życzę miłego i spokojnego dnia.
Jakość ALLEGRO 🙂
Allegro co z hurtowym wyłączaniem statystyk za takie akcje? Ja nie będę na to tracić czasu to Wasza odpowiedzialność.
@Pulse Podaj proszę numery przesyłek, których dotyczy powyższa sprawa. Przekażę je wtedy do weryfikacji i wykluczenia ze statystyk.
A to nowy kurier co dwa tygodnie nie jest standardem w branży? Niestety raczej jest bo ludzie traktują tę pracę jako coś "na chwilę"... Pracowałem w firmach kurierskich i tam nowi są praktycznie każdego dnia, jak masz pecha i Twój rejon uchodzi za problematyczny to faktycznie możesz mieć rotację co dwa tygodnie.
U mnie na rejonie tak naprawdę tylko Pocztex latami był ten sam (bo miał umowę o pracę), ale ostatnio oni też wchodzą w model podwykonawców więc będzie to samo.