Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Sprzedałem perfum oryginalny kupującej X
Kupująca otrzymała perfum i za 2 h zgłosiła jego zwrot.
Powód zakup przez pomyłkę ( zdziwienie moje )......
ale.... jak przez pomyłkę? skoro zanim kupiła zadała mi kilka pytań i wysłała nawet swoje zdjęcie tej samej wody upewniwszy się, ze to ta właśnie woda .
Lekka niepewność napawa mój optymizm
Napisałem jej, ze jeśli perfum wypsikała to zwrotu nie uznam .
odp kupujacej - ależ nie, jednak pani się pomyliła hmmmm
Ok .... czekam na zwrot .
Odesłała tego samego dnia ( Kilka godzin później )na następny dzień mam zwrot u siebie .
paczka pachniała u kuriera w samochodzie i juz wiedziałem ze to nie będzie czysty zwrot
i co perfum podmieniony -nakrętka która się nie odkręca w oryginalne, w tej jest odkręcona ulewa się zawartość
korek na atomizer bez złotej farby
Pisze rzecz jasna do kupującej- ta od razu dyskusję zakłada .
wiec tam przedstawiam swoje dowody. Pani zorientowana widać na świetnie- wzywa Alegro do "pomocy " w oszustwie.
twierdząc, ze taką wodę -UWAGA to ja jej wysłałem, tylko, ze tego nie zgłaszała- biedna pani Anna napisała .
Allegro odpisuje ze mam pomniejszyć kwotę zwrotu a resztę jej zwróć z allegro protect bez sankcji dla mnie BEZ PUNKTÓW UJEMNYCH ITD
....... mają Państwo prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu, jeśli towar wrócił do Państwa w zmienionym stanie. Proszę zamieścić w dyskusji wyliczenia aktualnej wartości perfum i zwrócić kupującej tę właśnie kwotę. Pozostałą część należności zwrócimy kupującej w ramach Allegro Protect, oczywiście bez doliczania tej kwoty do Państwa rachunku. ......, gdy sprzedający zwróci Pani wyliczoną przez siebie kwotę, proszę wezwać nas do pomocy w dyskusji. Umożliwimy Pani skorzystanie z Allegro Protect i zwrócimy pozostałą kwotę.
Tak tez zrobiłem. Jednak dziś, otrzymuje w dyskusji wpis od allegro ::
X na złożył wniosek o zwrot pieniędzy z Allegro Protect do tego zamówienia. Wkrótce go rozpatrzymy.
Prosimy Sprzedającego o ostateczne stanowisko w sprawie, którą zgłosił Kupujący.
X jeżeli nie dostarczyłeś towaru lub nie rozpatrzyłeś reklamacji Kupującego to kwotę zaakceptowanego wniosku doliczymy do Twoich rozliczeń z Allegro.
Tak to własnie działa mnie nalicza koszty jednak a paniusi, która ewidentnie mnie oszukała wypłacą środki
to jest zdumiewające wręcz
@AlleMakijaz na koniec zawsze wyspowiadają się boty z zaprogramowaną odpowiedzią. Jeżeli Ci doliczą to odwołuj się dołączając wypowiedz allegro w dyskusji.
tak, ale to jest program dla nieuczciwych kupujących
wyobraź sobie ze ja kupie drogi krem wyjmę zawartość i włożę coś z taniego z Biedronki
i powiem ze takie coś mi przesłano
przecież to absurdalne
dochodzimy do patologii
@AlleMakijaz Dołączam się do kolegów którzy już wyrazili swoje oburzenie na postępowanie kupującej.... ale czegoś nie rozumiem
Masz zdjęcia przedmiotu w ofercie sprzedaży, potrafisz zrobić fotki odesłanych perfum.
Zadanie dla przedszkolaka: znajdź 5 różnic w wyglądzie przedmiotów na tych zdjęciach
Jeżeli nie zakwestionowałaś że zwrócono nie ten sam przedmiot to do kogo masz pretensję?
napisałem ze zakwestionowałem
a pani od razu zrobiła dyskusje na moje zakwestionowanie
przecież tam napisałem
Przed wypłata z Allegro Protect sprzedajacy ma możliwość odniesienia się do wypłaty środków. Oczywiście takie rzeczy nie powinny mieć miejsca a jak tak było to nawet skłania się pod "oszustwo". Chcieli iść na rękę kupującemu to mogli sprzedającego nie obciążać. Moderacja może podsumuje takie działania: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Masz zdjęcia? Pisz odwołanie. Domagaj się zwrotu właściwego przedmiotu
Nie należy palić ziół bo później pisze się na forum kłamstwo i główka źle działa, nigdy na forum nikt nie zachęcał do oszustwa takiego jak tu opisane, do żadnego. Cyba że ma na myśli izraela żeby "spuszczać kupujących na drzewo."👶
@AlleMakijaz tylko taka kupująca obeznana z naciąganiem na allegro nie zdaje sobie sprawy co będzie jak zgloszenie trafi na policję z art 286 za doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem czyli oszustwo i że wtedy się jaja skończą bo policja łaskawa nie będzie
Art. 286
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
jesli doliczą mi ten koszt to zgłosze to na policje
niestety to jest niedomyślenia aby takie sytuacje miały miejsca
zapewniono mnie ze nie będzie dla mnie sankcji
@AlleMakijaz w tym problem ty nie masz sankcji, ona ma co chwilę nowe perfumy, a allegro oddaje protecta n-ty raz - przerabiałem u mnie klientka wenflonem wypompowała samoopalacz z puszki ala dezodorant i wlała wodę gdybym nie miał kilka razy praktyk w szpitalu w sterylizatorni to bym się nie kapnął bo raczyła odesłać cieknącą puszkę w zgrzanym rękawie do autoklawu. Do tego pomyliła sobie reklamacje i rozmawiajac ze mną telefonicznie pyskowała na mnie do mnie bo myślała że rozmawia z kolejnym sprzedającym zrobionym w bambuko na ten sam produkt. Oczywiście **piiip** na bialym koniu z protectem w zębach wleciało. Program ochrony patologii pełną gębą.
@AlleMakijaz podpowiem na wielu produktach można się łatwo zabezpieczyć od takiego dziadostwa wystarczy sobie wyrobić małą pieczątkę z logo sklepu i kupić tusz uv i nabijać stempelek na produkt. Potem logo widać pieknie w świetle uv z lampy a w realu nie. Wystarczy tylko nagrywać jeszcze pakowanie z nabijaniem stempla i masz dowód nie do podważenia że to nie twój towar.
wiesz co .. tak ale zawsze może powiedzieć ze to co nagrane to jedno a to co wysłane to drugie
klient który chce oszukać zrobi wszystko aby oszukać
Oni wiedzą ze allegro protect wypłaci stąd przekręty inaczej tego nazwać nie można
Dzięki, to teraz wiem dlaczego Allegro zmieniło Program Ochrony Patologii na Allegro Przekręt
Ale ja mam zaznaczone, ze to mój produkt ale co z tego jak nieuczciwy klient uprze się ze to nie on i co mu zrobisz
@AlleMakijaz ciekawe jak bedzie sie upierał na policji wobec dowodów o których istnieniu nie wiedział
to jest S x x x two !
Proszę. Zawsze przed wysłaniem części elektronicznej fotografuje ją.
Często wysyłam klientowi kupującemu sms w dniu wysyłki.
Tu rozmowa z kupującym dzień przed i drugie foto - towar odesłany.
Pan przymierzył, sprawdzić chciał, czy to wina tego elementu. Połamał. Odesłał. Zgłosił zwrot.
..i jak tu nie kochać ALLEGRO ?
@brakestop oddaj 1zł zgodnie z art 34 część do utylizacji i niech sobie sam składa reklamację wyslij mu oswiadczenie o zrzeczeniu sie roszczenia reklamacyjnego i protokół szkody
@brakestop To jest właśnie przykład manipulacji.
Zdjęcie Nr 2 zostało zrobione z innej pozycji, widać jakiś odłamany bolczyk ale nie widać czy z tego przedmiotu bo przedmiot jest odwrócony. Nie da się porównać.
Dobre foto żeby oszukać bota Allegro ale nie kogoś patrzącego.