Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
CZy już kogoś pogięło ? Sprzedałem trochę starych części komputerowych na licytacji . Do k..y nędzy jak można naliczyć 680zł PROWIZJI od 3300ZŁ sprzedaży ?
Przecież to skrajnie NIEUCZCIWE i nie zmieni tego żadne marudzenie allegro że przecież REGULAMIN . LIchwa to lichwa.
wg kalkulatora prowizji : A NALICZONO 68 ZŁ !!!
KwotaProcent wartości sprzedaży
Wystawienie przedmiotuOpłata naliczana jest co 10 dni, za każdy rozpoczęty cykl. | 0,00 zł 0,00 zł / 10 dni | 0,00% |
Prowizja od sprzedażyPrezentowana wycena dotyczy zamówień z darmową dostawą. | 27,60 zł | 6,73% |
Jednostkowa opłata transakcyjnaOpłata od każdego rodzaju przedmiotu w zamówieniu. | 0,00 zł 1,00 zł / 1 kupujący | 0,00% |
Suma | 27,60 zł | 6,73% |
@WAMPIREZ Nie miałeś czasem wykupionego promowania czy czegoś podobnego?
https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
Tu powinieneś mieć wszystko wyszczególnione.
nie kalkuatro podaje prawidłowo , allegro tłumaczy sie że opublikowali nową tabele prowizji (20% sic !) ale nie zaktualizowali kalkulatora . Uwaga wystawiałem z pełną świadomościa prowizji według kwot z kalkulatora DOSTĘPNEGO OFICJANIE NA STRONIE ALLEGRO , NIE MA TAM ADNOTACJI ŻE MOŻE BYĆ NIEWŁŚCIWY/ NIEAKTUALNY /ZEPSUTY
@WAMPIREZ Kalkulator kalkulatorem ale przy wystawianiu oferty w podsumowaniu zaraz koło przycisku ''wystaw'' jest widoczne podsumowanie opłat.
No to jedziemy : Przy wystawianiu :
@WAMPIREZ kiedyś jak wchodziło się na ten kalkulator to była informacja (nie zacytuje dokładnie) ale, że tam są śmieszki i trzeba sobie za każdym razem sprawdzać w regulaminie xD - ale teraz nie ma tej informacji.
Ale nawet kit z tym , po prostu czy stawka 20% prowizji ma cokolwiek wspólnego z elementarną uczciwością ? To tylko platforma aukcyjno - ogłoszeniowa (to że monopolowa to inna sprawa , a może nie ? 😉 ) i walenie setkami złotych prowizji od byle sprzedaży to jest śmierdząca sprawa.
@WAMPIREZ w niektórych kategoriach 20% przy ofercie wyróżnionej (oczywiście pomijając cenę wyróżnienia) to jest norma 😉
@WAMPIREZ To tak jak w tym dowcipie o dwóch braciach z których jeden miał pieniądze a drugi doświadczenie, więc założyli spółkę.
Teraz ty już masz doświadczenie ale wkrótce pieniędzy mieć nie będziesz.
No i jeśli te 3300 sprzedałeś w jednym miesiącu to gratulacje ... firmę też już prawie założyłeś, jeszcze tylko trochę formalności .... 🤕