Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Klient złożył większe zamówienie z dostawą do punktu. Według cennika dostawy powinno rozbić to na 2 przesyłki i tak też zrobiło. W panelu zamówień mam informację o 2 przesyłkach.
Jak nadać dwie przesyłki do tego zamówienia z poziomu elektronicznego nadawcy?
Zaimportowało zlecenie ale utworzyło 1 przesyłkę.
Czy należy dodać ręcznie "kolejną przesyłkę" na dane z zamówienia?
Standardowo przy importowanym zamówieniu mam ikonę "Allegro CHARGE", gdy kliknę "kolejna przesyłka" już tej ikony nie ma.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Edit: Ewentualnie przez WsA?
@DrapexPL Jeśli mam sprawdzić, czy można to zrobić przez WzA to podaj mi proszę numer zlecenia, którego dotyczy ta sytuacja.
Numer zamówienia 37ea0d00-a0af-11ed-b6bc-31357b7a1c1c
Konto: DrapexPL
@DrapexPL Dziękuję, próbowałeś nadać już tę przesyłkę przez WzA?
Kliknąłem w nadanie paczki za pomocą WzA i wygląda na to, że mogłoby zadziałać (jest opcja dodania kolejnej przesyłki) ale mam już import w elektronicznym nadawcy PP.
Czy te zamówienie da się zrealizować z elektronicznego nadawcy?
Jeżeli nie, to czy nie będzie konfliktu zbiorów?
W EN jest opcja anulowania importu przesyłki z allegro... Czy należy to anulować i wtedy skorzystać z WzA? 🙂
@DrapexPL Tak, jeśli w WzA nie masz problemów, to najlepiej będzie jeśli te z EN po prostu anulujesz.
@_HolaOla_ wracam z tematem.
Nadałem przesyłki na poczcie korzystając z WzA.
Allegro naliczyło opłatę za te przesyłki 2x 8.99.
W zamówieniu były 2 "darmowe":
które powinny kosztować 2x4.99:
a pobrano 2x8.99:
Jak odzyskać różnicę?
Coś przegapiłem? (darmowa wysyłka?)
@DrapexPL trochę zbyt późno , ale przez MP jeśli masz w zamówieniu przyposane 2 przesyłki możliwe jest wygenerowanie 2 darmowych etykiet tylko trochę up....dliwe bo trzeba z palca wprowadzić dane do drugiej przesyłki , najlepiej metodą kopiuj - wklej , pamiętaj o poprawnym przeniesieniu unikalnego adresu e-mail przypisanego do transakcji . Ten sposób działa tylko dla OWP , dla kurierek generowna jest z buta wielopaczkowość
z EN możesz w każdej chwili usunąć przesyłkę, również zaimportowaną. Nie ma to żadnego wpływu na póxniejsze rozliczenia. Do faktury dodawane są paczki, które realnie zostały przez Ciebie nadane, więc można bez obaw anulować, a później kolejny raz dodać tą samą przesyłkę.