anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zakupu przez firmę

RED
#21 Demiurg#

Właśnie prowadzę ciekawą dyskusję w której moderator twierdzi, że mamy obowiązek przyjąć "anulowanie" zakupu przez firmę nie będącą konsumentem

kupujący użył tego słowa "anulowanie" w dyskusji

cyt:

RED, dlaczego wysłali Państwo produkt do kupującego, jeżeli anulował on zamówienie w ciągu regulaminowych 48 h od zakupu.

Proszę dojść do porozumienia z klientem. Jeżeli kupujący zajmuje się identyczną działalnością gospodarczą, co Państwo, to nie mają Państwo prawo nie wyrazić zgody na odstąpienie od umowy.

Czy ja już zgłupiałem?

Gdzie to jest w regulaminie allegro jest to napisane?

oczywiście w ofercie było napisane :"Nie przyjmuję zwrotów od firm (nie dotyczy jednoosobowych działalności gospodarczych w przypadku, o którym mowa w art. 7aa Ustawy o prawach konsumenta w zw. z art. 385(5) kodeksu cywilnego)"

zapytałem allegro osobną wiadomością ale ignoruje temat

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

gdvorek
Moderator
Moderator

@RED poprosiłeś o "dogłębne wyjaśnienia" w dyskusji, więc tam Doradca udzieli Tobie wyczerpującej informacji.

Rozumiem, że zależy Tobie na szybkiej informacji, dlatego poprosiłem właśnie odpowiedni zespół o zapoznanie się z dyskusją i odpowiedź.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@RED  Allegro nie ignoruje tematu, tylko przekazali wiadomość do odpowiedniego działu, teraz ten dział konsultuje się jaką wysłać odpowiedz, no i musisz pamiętać, że tam jest kolejka jak w NFZ, więc musisz się uzbroić w cierpliwość 😉

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@KOGIEL_T więcej wiary w nas. @RED wypowiedzieliśmy się już w dyskusji. 

Przepraszam raz jeszcze za błędną wiadomość. Doradca doprecyzował wszystko w dyskusji.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@gdvorek  ja w Was wierzę😉, ale spójrz  na posty  @cztery_bez_atu  tyle razy was prosiła o usunięcie tego "radyjka" z aukcji i nadal jak chcesz kupić układ scalony, to te radyjko jest w aukcjach, ( przy tranzystorach i innych elementach półprzewodnikowych również)

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@KOGIEL_T widzę, że Monika odpisała 4 godziny temu w tym wątku. Rozumiem, że nie zawsze nasza pomoc, może być dla Was satysfakcjonująca. Mogę zapewnić, że na pewno robimy wszystko co w naszej mocy, żeby Wam pomóc.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@gdvorek w tym wątku pisało już wiele moderatorek😉,  ale niestety nie jesteście w stanie naprawić całego Allegro🙁 , a tak BTW , to dawno się nie wypowiadał kierownik @msniezek 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@KOGIEL_T tak, tak, widziałem. Monika pisała dziś w tym wątku co udało się zrobić w tym temacie. Przekaże @msniezek, że tęsknicie 😅

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@gdvorek moderator odpisał w dyskusji - jest reakcja:

Przepraszam za poprzednie błędne wiadomości. Sprzedajacy poinformował o wyłączeniu prawa do odstapienia od zakupu - kupujący miał dostęp do tej informacji przed samym zakupem. W tym wypadku sprzedający ma prawo nie przyjąć odstąpienia. Zachęcam jednak sprzedającego do proklienckiego podejścia.

Zobaczymy co będzie si e działo dalej 🙂

@cztery_bez_atu jest jak Don Kichot - dzielnie walczy z wiatrakami, tylko nie widać, żeby wygrywał 😞

oznacz moderatorów