Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie prowadzę ciekawą dyskusję w której moderator twierdzi, że mamy obowiązek przyjąć "anulowanie" zakupu przez firmę nie będącą konsumentem
kupujący użył tego słowa "anulowanie" w dyskusji
cyt:
RED, dlaczego wysłali Państwo produkt do kupującego, jeżeli anulował on zamówienie w ciągu regulaminowych 48 h od zakupu.
Proszę dojść do porozumienia z klientem. Jeżeli kupujący zajmuje się identyczną działalnością gospodarczą, co Państwo, to nie mają Państwo prawo nie wyrazić zgody na odstąpienie od umowy.
Czy ja już zgłupiałem?
Gdzie to jest w regulaminie allegro jest to napisane?
oczywiście w ofercie było napisane :"Nie przyjmuję zwrotów od firm (nie dotyczy jednoosobowych działalności gospodarczych w przypadku, o którym mowa w art. 7aa Ustawy o prawach konsumenta w zw. z art. 385(5) kodeksu cywilnego)"
zapytałem allegro osobną wiadomością ale ignoruje temat
@RED poprosiłeś o "dogłębne wyjaśnienia" w dyskusji, więc tam Doradca udzieli Tobie wyczerpującej informacji.
Rozumiem, że zależy Tobie na szybkiej informacji, dlatego poprosiłem właśnie odpowiedni zespół o zapoznanie się z dyskusją i odpowiedź.
@RED Allegro nie ignoruje tematu, tylko przekazali wiadomość do odpowiedniego działu, teraz ten dział konsultuje się jaką wysłać odpowiedz, no i musisz pamiętać, że tam jest kolejka jak w NFZ, więc musisz się uzbroić w cierpliwość 😉
@gdvorek ja w Was wierzę😉, ale spójrz na posty @cztery_bez_atu tyle razy was prosiła o usunięcie tego "radyjka" z aukcji i nadal jak chcesz kupić układ scalony, to te radyjko jest w aukcjach, ( przy tranzystorach i innych elementach półprzewodnikowych również)
@gdvorek moderator odpisał w dyskusji - jest reakcja:
Przepraszam za poprzednie błędne wiadomości. Sprzedajacy poinformował o wyłączeniu prawa do odstapienia od zakupu - kupujący miał dostęp do tej informacji przed samym zakupem. W tym wypadku sprzedający ma prawo nie przyjąć odstąpienia. Zachęcam jednak sprzedającego do proklienckiego podejścia.
Zobaczymy co będzie si e działo dalej 🙂
@cztery_bez_atu jest jak Don Kichot - dzielnie walczy z wiatrakami, tylko nie widać, żeby wygrywał 😞