Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient złożył reklamację którą rozpatrzyliśmy odmownie w ustawowym terminie, odmowę odpowiednio argumentując. Allegro zaprosiło kupującego do złożenia wniosku o rekompensatę z AOK. Tu ciekawostka numer jeden - widząc reakcje sprzedających na zapraszania do rekompensat - ALLEGRO NIE WYŚWIETLA JUŻ SPRZEDAJĄCEMU INFORMACJI ŻE ZAPRASZA KUPUJĄCEGO DO ZŁOŻENIA WNIOSKU O REKOMPENSATĘ 🙂
Po złożeniu przez kupującego wniosku, otrzymałem e-mail ze stosowną w tej kwestii informacją, oraz informacją jak poniżej:
Pytanie pierwsze: na jakiej podstawie wypisujecie takie bzdury sprzedającym. W którym miejscu sprzedający nie wywiązał się z umowy i jakim prawem podważacie decyzję reklamacyjną sprzedającego - bo inaczej niż podważaniem decyzji reklamacyjnej przez coś, co nie jest stroną umowy nazwać tego nie można.
Pytanie drugie: co ja mam odpowiadać kupującemu? Reklamacja została rozpatrzona, a kupujący otrzymał decyzję reklamacyjną na piśmie, w waszym systemie reklamacyjnym. Wyjaśnijcie proszę czego jeszcze (i na jakiej podstawie) ode mnie wymagacie.
Tylko rzeczowo poproszę. Zamówienie 78792c30-d620-11f0-9a54-3d51ce290b15.
to typowe wprowadzanie w błąd przez allegro - oczywiście nie ma winnego bo robi to ich automat
oczywiście tracie na tym zarówno kupujący jak i sprzedawca
pomijam już fakt potencjalnego łamania prawa przez allegro
skoro decyzja reklamacyjna została wydana, po jakie licho sprzedawca ma coś jeszcze pisać w dyskusji?
cyt:
Reklamacja została rozpatrzona, a kupujący otrzymał decyzję reklamacyjną na piśmie, w waszym systemie reklamacyjnym. Wyjaśnijcie proszę czego jeszcze (i na jakiej podstawie) ode mnie wymagacie.
moderatorzy do dzieła
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@TechartGSM czy nie widzisz na czacie reklamacyjnym wiadomości od Alliny z dzisiaj g. 8:23?
Powiadomienia wysyłane w sprawie złożonego wniosku o AOK są automatyczne, zgodnie z informacją zawartą w powiadomieniu, możesz odpowiedzieć na wiadomość i napisać, że wydałeś decyzję reklamacyjną i podtrzymujesz swoje stanowisko.
Samą treść automatycznego powiadomienia zgłosiłam do zespołu, który zajmuje się czatem dyskusyjnym, aby jego treść była lepiej dopasowana do statusu c\atu (czyli w Twoim wypadku, decyzja została wydana w terminie).
@la_nika "możesz odpowiedzieć na wiadomość i napisać, że wydałeś decyzję reklamacyjną i podtrzymujesz swoje stanowisko"
Czyli rozumiem że nie muszę, i obecna sytuacja nie wymaga żadnych dodatkowych działań z mojej strony, zgadza się?
@TechartGSM, jeśli prześlesz swoje wyjaśnienie, to uwzględnimy je we wniosku, także zalecam je podesłać, ale nie musisz tego robić.
Natomiast kupujący napisał do Ciebie na czacie reklamacyjnym i do jego wiadomości powinieneś się odnieść.