anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczna blokada sprzedaży i zakupu po próbie kupna na dane osoby zablokowanej

Engrave_pl
#7 Wielbiciel#

Witam,

mam problem, wczoraj zostałem poproszony o zakup produktu dla znajomej, bo ona miała problem ze swoim kontem (co moim zdaniem chyba jest kluczowe w tej sprawie), okazało się, że po dodaniu jej danych i numeru telefonu do wysyłki, kliknąłem Kup teraz i od razu pojawił się komunikat: Twoje konto zostało zablokowane.

Szybko wszedłem na mail firmowy i okazało się, że w tej samej chwili Allegro zablokowało mi możliwość sprzedaży i zakupów na moim koncie firmowym. Od razu dostałem maila:

Twoje konto w Allegro zostało zawieszone

Dzień dobry,

informujemy, że zawiesiliśmy Twoje konto z powodu sankcji nałożonych na inne Twoje konta w Allegro. Nie otrzymałeś zgody na korzystanie z kolejnego konta w Allegro, doszło zatem do naruszenia art. 8.7 Regulaminu Allegro.

Wszystkie wystawione przedmioty na Twoim koncie zostały automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Ten e-mail został wysłany automatycznie przez serwis Allegro. W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt z Administratorami Allegro za pomocą odnośnika do formularza kontaktowego: Formularz kontaktowy

Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz", ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze.

Niestety wszystkie moje aukcje zostały zakończone, nie mam też możliwości kupowania produktów.

I tu pojawia się pytanie, czy Allegro skojarzyło jej zablokowane dane z moim kontem i nałożyło mi blokadę ? Nie mam innych kont z blokadą, nigdy nie miałem blokady czy problemów z Dyskusjami, a tu taka sytuacja, natomiast znajoma ma blokadę z listopada 2023 na swoim koncie (zakończyła sprzedaż i w porę nie opłaciła rachunku + przeoczyła 1 dyskusję, wszystko oczywiście uregulowała jeszcze w Listopadzie, ale nie napisała do Działu bezpieczeństwa o odblokowanie i blokada została, przechodząc też na jej konto prywatne, z którego kupowała, dlatego poprosiła mnie o zakup).

Napisałem dwa tickety do Allegro: 40118907 oraz 40121445
Znajoma również napisała tickety: 40120525 oraz 40120531

Nie ukrywam, że jak sprzedaję od prawie 10 lat na Allegro, tak to jest pierwsza taka sytuacja. Czy to możliwe, że Allegro z automatu zablokowało mi sprzedaż z tego powodu?

Bardzo proszę o pomoc, mam zablokowaną sprzedaż 😞
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Engrave_pl tak , jest to powód blokady , mając konto za pomocą , którego zarobkujesz musisz zwracać szczególną uwagę na mozliwość wystąpienia powiązań .

oznacz moderatorów

Engrave_pl
#7 Wielbiciel#

Tak się domyśliłem... Eh, jest szansa, że odblokują moje konto? 😞 Jak długo czeka się na reakcję Działu bezpieczeństwa? Tyle lat sprzedaję na Allegro i żeby dostać blokadę za takie coś... A co najlepsze, Znajoma na swoim koncie wszystko ogarnęła wtedy z rachunkami i dyskusją, tylko po prostu nie napisała do Działu bezpieczeństwa i ta blokada została...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Engrave_pl masz problem , DBT nie spieszy się z odpowiedziami , może  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  coś wskórają .

oznacz moderatorów