anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta na podstawie art. 2.12 i 8.4

HoffmanShop
#7 Wielbiciel#

Tydzień temu moje konto sprzedawcy zostało zablokowane.

Kupujący stworzył dyskusję w gdyż jego paczka nie została wysłana na czas ,  etyketa została wygenerowana tylko paczka musiała zostać zgubiona przez kuriera podejżewam. 

Wysłałem paczkę jeszcze raz z dodatkowym giftem po ponownym kontakcie kupującego gdyż zwyczajnie zapomniałem o sprawie wcześniej. Paczka została wysłana ale następnego dnia albo 2 dni później moje konto zostało zablokowane.

Po kontakcie z odpowiednim działem zostałem poproszony o ponowny kontakt po dostarczeniu wszystkich paczek do kupujących. Kiedy skontaktowałem się jescze raz z allegro dostałem taką odpowiedź.

- Przykro mi, ale weryfikacja przebiegła negatywnie. Zdjęcie ograniczeń z konta wiązałoby się ze zbyt dużym ryzykiem dla bezpieczeństwa przyszłych transakcji. Na podstawie art. 2.12 Regulaminu Allegro konto pozostanie zawieszone na czas nieokreślony. W oparciu o art. 8.7 Regulaminu Allegro nie wyrażamy również zgody na ponowną rejestrację w Serwisie.

Następnie gdy prosiłem o wyjaśnienie czemu konto jest zablokowane i proponowałem że mimo iż kupujący otrzymał produkt zwrócę pieniądze oraz moge zapłacić allegro dostałem odpowiedź.

Podjęliśmy decyzję na podstawie naszej oceny bezpieczeństwa transakcji. Nie udzielamy informacji o naszych wewnętrznych procedurach oceny bezpieczeństwa. 
Stanowisko Allegro pozostaje niezmienne. 

Czy ktoś jest mi wstanie pomóc ? Człowiek sprzedaję na allegro 0 problemów z kupującymi, wszystko dobrze i po czasie blokada konta praktycznie bez powodu albo za powód tak błachy. Z taką polityką Allegro AAAMMAZONNN szybką przejmie Wschodnią Europę.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

komis-bell
#21 Demiurg#

@HoffmanShop Jeśli napisali tak jak napisali - niestety ale nic z tym już nie zrobisz.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@HoffmanShop ze sztuczną inteligencją i bot-ami się nie dogadasz.

Witaj w Alle-Mordorze !

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

gdzie jest to napisane w regulaminie

Podjęliśmy decyzję na podstawie naszej oceny bezpieczeństwa transakcji. Nie udzielamy informacji o naszych wewnętrznych procedurach oceny bezpieczeństwa.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@RED dokładnie w pkt. 2.12 regulaminu, który jest wymieniony w tytule tego wątku: 

"2.12.

W sytuacji, gdy Konto lub działalność Użytkownika w ramach Allegro wymaga dodatkowej weryfikacji danych, o których mowa w art. 2.1. lub 2.3, lub w przypadku powzięcia przez Spółkę uzasadnionych obaw co do bezpieczeństwa Konta lub Transakcji, dotyczących w szczególności nieuprawnionego przejęcia Konta przez inną osobę, lub w przypadku naruszenia Regulaminu przez Użytkownika, Spółka może:

a. uzależnić korzystanie z Allegro lub poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro od potwierdzenia przez Użytkownika odpowiednimi dokumentami jego wiarygodności, w tym tożsamości,

b. czasowo ograniczyć dostęp do poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro,

c. zawiesić na czas określony lub nieokreślony Konto Użytkownika (...)"

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HoffmanShop
#7 Wielbiciel#

Nwm moim skromnym zdaniem nic z tego opisu nie pasuję do mojej sytuacji, zostało zablokowane praktycznie bez powodu , a właściwie z powodu takiego żę kupujący nie zakończył dyskusji i włączyła się opcja allegro protect. 

W sytuacji, gdy Konto lub działalność Użytkownika w ramach Allegro wymaga dodatkowej weryfikacji danych, o których mowa w art. 2.1. lub 2.3, lub w przypadku powzięcia przez Spółkę uzasadnionych obaw co do bezpieczeństwa Konta lub Transakcji, dotyczących w szczególności nieuprawnionego przejęcia Konta przez inną osobę, lub w przypadku naruszenia Regulaminu przez Użytkownika

To też nie pasuję do mojej sutacji . Pozdrawiam

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

Patrząc na oferty sprzedawcy, nie dziwię się, że allegro zablokowało konto. Sprzedaż testerów jest zabroniona a istnieje uzasadnione podejrzenie (nie podejżenie jak to pisze autor) że sprzedawane produkty są niezgodne z obowiązującymi przepisami.

PS oby allegro zajęło się jeszcze innymi sprzedawcami bo jest ich sporo

PS Naukowcy z Uniwersytetu Erazma w Rotterdamie przedstawili wyniki badań, z których ma wynikać, że kobiety są mniej inteligentne od ludzi.
oznacz moderatorów