Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zablokowane konto sprzedażowe i wszyscy którzy współpracują z dostawcą jednej z firm .Wystawiamy dla nich ogłoszenia i dziwnym trafem kilka dni i nagle Dostałam dziwna wiadomość: nformujemy, że Twoje konto zostało zawieszone z powodu naruszenia art. 2.11 Regulaminu Allegro. Nasza weryfikacja wykazała, że z konta sprzedawała lub kupowała inna osoba, bądź też działałeś z nią w porozumieniu przy korzystaniu z Allegro.
@anetka2411 Dwie godziny temu otrzymałaś od nas wiadomość mailową o numerze 08381222. Proszę, żebyś postępowała zgodnie z zawartymi w niej wskazówkami.
Nie ma tak żadnych wytycznych i mogę dodać zdjęcie wiadomości żeby nie było że coś jest innaczej niż pisze.
Na Allegro nie można wystawiać ogłoszeń, ofert innych podmiotów. Blokada jest słuszna, nie wiem tylko dlaczego te ogłoszenia pomimo blokady konta są nadal widoczne.
Ktoś tu chyba nie potrafi czytać ze zrozumieniem... Konto jest moje i wystawiam przedmioty które sprzedaje , natomiast zakupuje je od dystrybutora. Co jest tu niezgodnego ?
Sprzedaż zorganizowana powinna być prowadzona z konta firma, z danymi firmy, z określonymi warunkami zwrotów i reklamacji. Ktoś tu chyba nie zna zasad Allegro.
Ktoś tu chyba myli pojęcia, lub udaje że nie wie o czym pisze.
Blokada nie jest nałożona przez błędne wystawienie aukcji.
Konto posiadam od bardzo wielu lat i zostawiłam u was dużo pieniędzy.
Co mają do tego warunki zwrotów i reklamacji ? Czy to jest powód blokady ?
Mam wrażenie że chronicie moją konkurencję. Dziwnym trafem firma która sprzedaje maszyny używane jako nowe, podająca adres strony internetowej i numer telefonu nie ma problemu.
O co tu chodzi ?????
Proszę odpowiedzieć na zadane pytania kolejno.
Dziękuję
@anetka2411 Sprzedajesz niezgodnie z prawem. Jeśli jesteś firmą, Twoim obowiązkiem (którego niedopełnienie sporo kosztuje) jest podanie wszystkich danych firmy. Kupuję od firmy a nie od anetki2411. Jeżeli jesteś osobą prywatną, sprzedajesz jako szarak. Tak źle i tak niedobrze. Przypuszczam jednak, że jesteś przedsiębiorcą. Zapoznaj się z tym:
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20140000827/O/D20140827.pdf
Nadal nie uzyskalam odpowiedzi !!!
Blokada za co jest nalozona ???
Za brak wpisu w reklamacji ???????
@anetka2411 Ja nie wiem za co. nat_not Ci napisała co masz robić. Zastosuj.
Nie wiesz za co, ale piszesz . ok 🙂
@anetka2411 przecież masz podane art. 2.11 Regulaminu Allegro
Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać Konta innym osobom
"Wystawiamy dla nich ogłoszenia"
"Nasza weryfikacja wykazała, że z konta sprzedawała lub kupowała inna osoba, bądź też działałeś z nią w porozumieniu przy korzystaniu z Allegro."
Czego jeszcze potrzebujesz?
Temat można uznać za zamknięty 😉
Nie !
TO co mam na sprzedaż wystawiam z mojego konta , pracuję też w firmie z branży czystościowej i tam również wystawiam ale z ich konta !
Co jest w tym zabronionego ??????
Co najlepsze ! JEden z dystrybutorów wystawił aukcje ze swojego konta na towar który posiada w ofercie i również został momentalnie zablokowany.
Jeśli nie wiecie na czym polega handel to może zrezygnujcie z pracy w takim portalu.
Przybliżę wam trochę strukturę sprzedażową ( za free ).
Od Producenta zakupują generalni dystrybutorzy, a następnie mniejsi a na końcu towar sprzedają handlowcy będący na samozatrudnieniu. Każdy z nich sprzedaje sam. Pytanie brzmi ! Maja prawo sprzedawać towar który posiadają legalnie na stanie ? Czy każdego zablokujecie kto ma myjnię parową na sprzedaż jako firma w Warszawie ?
@anetka2411 "a na końcu towar sprzedają handlowcy będący na samozatrudnieniu"
Kto może sprzedawać na Allegro Lokalnie?
Dowolne ogłoszenie może wystawić każda osoba prywatna (czyli nie Firma), która posiada zarejestrowane i aktywowane do sprzedaży konto zwykłe na allegro.pl
Wystawiam na allegro normalnym i jest blokowane ze względu niby na powiązania. ( te same zdjęcia co chyba jest zrozumiałe skoro te same produkty ? )
Sami nie wiecie już jak odpowiedzieć !
Proszę o odblokowanie konta gdyż nie został złamany żaden punkt regulaminu
@anetka2411Po pierwsze nie krzycz na nas :). My tylko chcemy pomóc. Po drugie zastosuj się do rad admina ( @cloudcloud ). My nie wiemy co jest w emailu. Po trzecie Jeżeli wystawiasz z dwóch kont zarejestrowanych na rózne firmy, Ty jako ta sama osoba - to wg mnie może być powód reakcji allegro.
ale wyjasnilam jak widac a blokada jest nadal . Powoli mi rece opadaja bo konkurencja zbiera smietanke a ja jestem wrecz przesladowana.
@anetka2411 nie dziwię się że zablokowali twoją ofertę, z opisu nie wynika jasno czy sprzedajesz urządzenie czy dotację na urządzenie. Jak kupię urządzenie to czy aby dajesz 100% gwarancji że dostanę dotację. Czy jak nie dostanę dotacji to przyjmiesz zwrot urządzenia?
cyt
Przeszkolimy - zapewnimy wsparcie - zdobędziemy dotację na zakup pełnego wyposażenia myjni parowej.
Pozyskujemy bezpłatnie dla Państwa środki z dotacji UE oraz Urzędu Pracy!!!
Współpracujemy z Urzędami Pracy w całej Polsce od 2006r. !!!