Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu kwestii zablokowania konta sprzedażowego allegro.
Problem wygląda następująco:
Przedsiębiorca nie miał możliwości wysyłki produktów, odpowiadania na maile, odpowiadania na negatywne komentarze z powodu nagłej sytuacji jaką była choroba.
Na koncie pojawiła się zaległość z powodu braku wysyłki produktów.
W związku z powyższym konto zostało zablokowane.
Zaległość została uregulowana. Na wszystkie negatywne komentarze została udzielona odpowiedź, zostały zakończone wszystkie dyskusje.
Niestety właściciel konta nie może wyegzekwować odblokowania konta.
W korespondencji mailowej z allegro za każdym razem otrzymuje odpowiedź, że musi podnieść jakość sprzedaży.
Niestety jest to niemożliwe, bo w jaki sposób może to zrobić skoro nie ma możliwości sprzedaży, co za tym idzie otrzymywania komentarzy itd.?
Zaistniała sytuacja jest konsekwencją niemożności prowadzenia sprzedaży i regulowania płatności, w ogóle kontaktu z osobami kupującymi w związku z nagłą chorobą.
Przedsiębiorca sam prowadzi działalność i nie miał możliwości zaangażowania innych osób w ewentualną pomoc lub chwilowego zawieszenia aukcji.
W chwili obecnej mimo uregulowania kwestii które wpłynęły na blokadę konta, otrzymuje odpowiedzi, że musi podnieść jakość sprzedaży ale logicznym jest, że nie ma takiej możliwości skoro konto jest zablokowane.
Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź co w takiej sytuacji można zrobić?
Sprawa jest priorytetowa ponieważ sprzedaż na Allegro w chwili obecnej jest jedynym źródłem dochodów tej osoby.
Proszę o ukierunkowanie
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam.
Dzień dobry @sonya8805! Przykro mi z powodu tej sytuacji, jednak decyzję w sprawie blokady konta może podjąć jedynie Dział bezpieczeństwa, więc ten przedsiębiorca może to wyjaśniać jedynie e-mailowo z odpowiednim działem (konieczne jest, aby był zalogowany na konto, którego dotyczy blokada, ponieważ wszelkie informacje mogą być udzielane tylko właścicielowi konta).
Ile jest tych negatywów?
można podzwonić do kupujących i poprosić o usuniecie opinii
Wyjaśnić problem itd.