Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zablokowaną ofertę przez Administratora z informacją, że mogę ją wystawić jeśli poprawię błędy.
Tylko nie ma informacji JAKIE BŁĘDY.
Zapytałem więc konsultanta na Chacie o co chodzi. O zgłoszenie o zdjęcia z jakimś prawem autorskim.
Na moje pytanie "o które konkretnie zdjęcia chodzi" otrzymałem odpowiedź że mogę o to zapytać zgłaszającego pod adresem mailowym, który zaprowadził mnie do Wielkiej Brytanii.
Mieszkam w Polsce, wystawiam na portalu polskim (Allegro.PL) a mam szukać odpowiedzi na Wyspach Brytyjskich?
Konsultantka twierdzi, że nie ma takich informacji (o które fotki chodzi) - no to jak zweryfikowali czy chociaż prawdopodobne są te roszczenia?
To jakiś absurd przecież. Może i popełniłem błąd - ale aby to naprawić muszę wiedzieć gdzie jest ten błąd? Bo równie dobrze może się okazać, że fotki robiłem u siebie... ale jak to ocenić skoro nie wiadomo które z 9 milionów wykonanych przez całe życie zdjęć ktoś uznał za swoje?
Oferta ma ID: 13048689160
Dorzucę jeszcze w załączniku rozmowę z konsultantką.
@nijaki-jabu Na Allegro działa program Współpraca w Ochronie Praw. Jeśli podmiot uprawniony zgłosi się do nas z informacją, że oferta narusza jego prawa, podejmujemy działania. Zgłaszając nieprawidłowości, podmiot uprawniony godzi się na udostępnienie swojego adresu mejlowego sprzedającemu, w którego ofertach doszło do naruszeń. Właśnie dlatego przekazano Ci tę informację wraz z sugestią kontaktu. Jedynie w ten sposób będziesz mógł poznać szczegóły, by móc wprowadzić zmiany w ofercie przed jej ponowną publikacją.
Czy Allegro nie może podać o które zdjęcia chodzi?
Nie mam ochoty korespondować z kimś z innej części świata, bo jemu coś się wydaje.
Poza tym ja nie muszę znać języków obcych - to nie jest wymagane regulaminem Allegro, a korzystanie z translatorów w razie sporów prawnych jest mocno niepoważne.
Allegro ma informację potrzebne do tego abym poprawił ofertę (bo inaczej nie będzie mogło zweryfikować czy dobrze poprawiłem ofertę) - dlaczego te sztuczne utrudnienia?
@nijaki-jabu zaciągałeś te zdjęcia z katalogu?
W katalogu są moje zdjęcia, bo to moja marka.
Zresztą regulamin Allegro jest tak napisany, że nawet jak wezmę z Katalogu to i tak ja odpowiadam za prawidłowe zdjęcia.
Regulamin Allegro to typowa "dupokryjka"... ale tylko dla Allegro.
Teraz już nawet wziąłem z Katalogu cały opis razem z grafikami - dalej to samo, Allegro robi co samo chce.
@nijaki-jabu masz jakąś dokumentację na to że to twoja marka to ją przedstaw allegro że wolno ci zamieszczać co i jakie chcesz odnośnie swojego produktu
1 września (poniedziałek) wysłałem zapytanie na tego maila podanego przez Allegro i mamy dzisiaj 5 września (piątek) - kompletna cisza.
To by było tyle na ile "genialne rady Allegro" się zdają.