anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada oferty - brak informacji za co konkretnie

nijaki-jabu
#9 Pomysłodawca

@MiMary 

Mam zablokowaną ofertę przez Administratora z informacją, że mogę ją wystawić jeśli poprawię błędy.

Tylko nie ma informacji JAKIE BŁĘDY.

Zapytałem więc konsultanta na Chacie o co chodzi. O zgłoszenie o zdjęcia z jakimś prawem autorskim.

Na moje pytanie "o które konkretnie zdjęcia chodzi" otrzymałem odpowiedź że mogę o to zapytać zgłaszającego pod adresem mailowym, który zaprowadził mnie do Wielkiej Brytanii.

Mieszkam w Polsce, wystawiam na portalu polskim (Allegro.PL) a mam szukać odpowiedzi na Wyspach Brytyjskich?

Konsultantka twierdzi, że nie ma takich informacji (o które fotki chodzi) - no to jak zweryfikowali czy chociaż prawdopodobne są te roszczenia?

To jakiś absurd przecież. Może i popełniłem błąd - ale aby to naprawić muszę wiedzieć gdzie jest ten błąd? Bo równie dobrze może się okazać, że fotki robiłem u siebie... ale jak to ocenić skoro nie wiadomo które z 9 milionów wykonanych przez całe życie zdjęć ktoś uznał za swoje?

Oferta ma ID: 13048689160

Dorzucę jeszcze w załączniku rozmowę z konsultantką.

Allegro zapis rozmowy 2025-09-01 13.48.55_Strona_1.jpgAllegro zapis rozmowy 2025-09-01 13.48.55_Strona_2.jpgAllegro zapis rozmowy 2025-09-01 13.48.55_Strona_3.jpg

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@nijaki-jabu Na Allegro działa program Współpraca w Ochronie Praw. Jeśli podmiot uprawniony zgłosi się do nas z informacją, że oferta narusza jego prawa, podejmujemy działania. Zgłaszając nieprawidłowości, podmiot uprawniony godzi się na udostępnienie swojego adresu mejlowego sprzedającemu, w którego ofertach doszło do naruszeń. Właśnie dlatego przekazano Ci tę informację wraz z sugestią kontaktu. Jedynie w ten sposób będziesz mógł poznać szczegóły, by móc wprowadzić zmiany w ofercie przed jej ponowną publikacją.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nijaki-jabu
#9 Pomysłodawca

Czy Allegro nie może podać o które zdjęcia chodzi?

Nie mam ochoty korespondować z kimś z innej części świata, bo jemu coś się wydaje.

Poza tym ja nie muszę znać języków obcych - to nie jest wymagane regulaminem Allegro, a korzystanie z translatorów w razie sporów prawnych jest mocno niepoważne.

Allegro ma informację potrzebne do tego abym poprawił ofertę (bo inaczej nie będzie mogło zweryfikować czy dobrze poprawiłem ofertę) - dlaczego te sztuczne utrudnienia?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nijaki-jabu zaciągałeś te zdjęcia z katalogu?

oznacz moderatorów

nijaki-jabu
#9 Pomysłodawca

W katalogu są moje zdjęcia, bo to moja marka.

Zresztą regulamin Allegro jest tak napisany, że nawet jak wezmę z Katalogu to i tak ja odpowiadam za prawidłowe zdjęcia.

Regulamin Allegro to typowa "dupokryjka"... ale tylko dla Allegro.

oznacz moderatorów

nijaki-jabu
#9 Pomysłodawca

Teraz już nawet wziąłem z Katalogu cały opis razem z grafikami - dalej to samo, Allegro robi co samo chce.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nijaki-jabu masz jakąś dokumentację na to że to twoja marka to ją przedstaw allegro że wolno ci zamieszczać co i jakie chcesz odnośnie swojego produktu

oznacz moderatorów

nijaki-jabu
#9 Pomysłodawca

1 września (poniedziałek) wysłałem zapytanie na tego maila podanego przez Allegro i mamy dzisiaj 5 września (piątek) - kompletna cisza.

To by było tyle na ile "genialne rady Allegro" się zdają.

oznacz moderatorów