anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada sprzedaży na koncie allegro

WMBikes
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, dziś o koło godziny 16 zauważyłem, że sprzedaż na moim koncie została zablokowana, zauważyłem mail o naruszeniu regulaminu z powodu powielenia aukcji z tym samym produktem. Nastąpiło to przez błąd programu do synchronizacji stanów magazynowych z aukcjami na allegro (wapro aukcje), nie byłem świadom, że aukcja z automatu wznawiała się po usunięciu jej przez allegro. Aczkolwiek są to jedynie moje domysły, szukając możliwości odblokowania konta w jednej zakładce zostałem poinformowany, że to z powodu nieopłaconych faktur, w innej czatbot podpowiadał niezweryfikowane konto.

W chwili obecnej absolutnie zgłupiałem, nie otrzymałem doprecyzowanego powodu blokady konta, nie posiadam za bardzo możliwości kontaktu w celu wyjaśnienia sprawy i szybkiego powrotu do sprzedaży. Nie stosuje celowo nieuczciwych technik sprzedaży, staram się by mieć świetną obsługę kupujących, szeroki asortyment, szybką wysyłkę i nagle okazuje się, że cała sprzedaż jest przekreślona z przyczyn mi do końca niewiadomych.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@WMBikes W przypadku blokady konta, skontaktuj się z nami przez formularz.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kompaktownia
#7 Wielbiciel#

Jaki formularz? nie oddzwaniacie mimo potwierdzenia ze jestem na liście oczekujących. Nie potraficie podać przyczyny ani żadnej konkretnej informacji - dlaczego sprzedaż została zawieszona

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@kompaktownia dział bezpieczeństwa kontaktuje się wyłącznie w korespondencji mailowej. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kompaktownia
#7 Wielbiciel#

Mam dokładnie ten sam problem. Brak jakiegokolwiek powiadomienia lub podania przyczyny, brak naruszenia regulaminu itd. Proponuje pozew zbiorowy przeciwko allegro bo to wyglada mi na grubszy numer. Nie otrzymałem żadnego E-Maila z powiadomieniem lub informacja. Podczas chęci wznowienia, pojawia się poniższą informacja:Nie masz wymaganych uprawnień, aby wystawić ofertę (sprzedaż zablokowana). Powodem mogą być nieopłacone rachunki, konieczność ponownej weryfikacji lub inne naruszenia regulaminu.

oznacz moderatorów