anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

blokada sprzedaży

ETHome
#10 Popularyzator#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Notorycznie w towarze na licytacji aukcje zostają wygrane przez kogoś, kto nie podaje numeru telefonu albo telefon jest lewy, jest na allegro mniej niż miesiąc - i oczywiście jest oszukańczym kontem po to, aby zablokować moją sprzedaż. Dzieje się tak praktycznie co tydzień, jakaś część towaru z licytacji jest 'zakupiona' przez takie konta. Chciałabym się dowiedzieć czy allegro zamierza coś z tym zrobić ? jak można założyć użytkownika bez nr telefonu ? jak można podać lewy numer telefonu bez żadnego sprawdzenia czy numer w ogóle istnieje - a jak wchodzę na dane kontrahenta to od razu widać że numer jest lewy... Jeżeli ja to widzę - to chyba allegro jest w stanie coś z tym zrobić ? nie mówię już o namierzaniu takich kont po ID żeby widzieć kto robi takie świństwo. Za każdym razem wysyłam do ko_alka zgłoszenie na maila, konto oszusta jest blokowane, ale co z tego, jak towar nie został sprzedany a w następnym tygodniu dzieje się tak samo, ktoś znów zakłada nowe konto i 'licytuje'. Bardzo to jest słabe naprawdę. Może dział techniczny mógłby się zająć eliminacją takich użytkowników ???

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ETHome jeśli takie problemy się powtarzają, to prześlij proszę do nas za pomocą tego formularza loginy sprzedających oraz numery zamówień, jeśli potwierdzi się, że są to zakupy w celu zaszkodzenia Ci, odpowiedni dział będzie mógł podjąć działania. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ETHome
#10 Popularyzator#

Ale ja Wam wysyłam maila za kazdym razem - i macie te dane, loginy i blokujecie te konta - tylko że PO wygraniu przez takie osoby aukcji, co zupełnie nie załatwia sprawy, a taka osoba po prostu zakłada kolejne konto i tak w kółko. Proszę sobie sprawdzić maile wysłane na spolecznosc@ tytuł: bis22 do ko_alka, która zawsze pomagała blokować... 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ETHome  tak, znam te e-maile i dzisiejsze również zostały przekazane do odpowiedniego działu. Poprosimy o weryfikację powiązań na kontach, ale nie jesteśmy w stanie działać przed zakupem. Dodam, że konta są weryfikowane, jednak jeśli ktoś podaje prawidłowy format numeru telefonu to może założyć koto lub dokonać zakupu. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ETHome
#10 Popularyzator#

Zadziwiające ale ostatnio pokazują się konta kupujących w ogóle bez telefonu, więc chyba wymaga to sprawdzenia bo chyba coś się konkretnie wysypało. Oczywiście, ze jesteście w stanie działać przed zakupem i oczywiście że jesteście w stanie weryfikować telefony, tylko że nie trzeba iśc po najmniejszej linii oporu i robić minimum. To że coś takiego blokujecie - to tak jakbyście nic nie robili, bo niczym to nie skutkuje - a jak napisał słusznie #21 Demiurg# jak dam wyróżnienie to Wy zarabiacie, ale nikt poza wami. A ja od początku muszę włączyć aukcję - i znów dzieje się to samo, a jak się dzieje u mnie, to nie mam żadnych wątpliwości że dzieje się tak również u innych. Brak rozwiązania systemowego w takich wypadkach jest po prostu niestety wygodnictwem :(. I szkoda. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Przecież wcale tego numeru nie trzeba podawać. loguj kontem google itp. 

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Jest zbyt duża swoboda przy zakładaniu konta i są tacy co mają wprowadzone wszystkie lewe dane o sobie począwszy od numeru telefonu a kończąc na nazwisku że samych spółgłosek (miałem takiego co miał same literki J oraz G i kupił tylko dla zabawy. Sprzedawcy nie tylko tracą tak jak piszesz ale również wtedy gdy sobie oferty promują czy wyróżniają za co nie jest zwracana opłata.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@ETHome jak widzisz allegro ma na to wyrąbane po całości wystaw u konkurencji 

oznacz moderatorów

ETHome
#10 Popularyzator#

Niestety czasem wielkość danej firmy powoduje, że zaczyna zjadać własny ogon i dopóki zarabia to ma wywalone...  Szkoda że i jakość wtedy mocno szwankuje... 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@ETHome a nie o to chodzi oni chcą by lokalnie to padło na pysk i przestało im ap ciągnąć

oznacz moderatorów

ETHome
#10 Popularyzator#

jak to lokalnie ? to znaczy ? 

oznacz moderatorów