anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak adresu dostawy.

Client:87869341
#7 Wielbiciel#

Cześć, mam pewną zagwozdkę, ponieważ nie wierzę, że Allegro czegoś takiego nie wprowadziło, a jednak poszukiwania skończyły się na niczym.
Chciałbym by zamawiany towar przychodził na inny adres, niż ten z danych do faktury.
W "oferty i sposobie dostawy" można zmienić tylko punkt, jeśli wybiera się adres paczkomatu. 
Jeśli natomiast zamawia się z kurierem to jest tylko opcja "Wyślij na adres". I tutaj pojawia się adres z Dane odbiorcy przesyłki. Problem w tym, że dane do faktury, czyli mój adres odbiorcy jest zupełnie inny, niż faktycznego odbioru. Można dodać wiadomość do Sprzedawcy, ale ile to roboty przy zamawianiu czegoś kilka razy w tygodniu oraz potencjalne ryzyko pomyłki.
Można zmienić również Dane odbiorcy, ale wtedy zmieni się również adres na fakturze, a to bardzo ważne, by się zgadzał z miejscem zameldowania/prowadzenia działalności gospodarczej a nie z tym do wysyłki.
Ktoś zna sensowne rozwiązanie?

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  pozwolę sobie Was oznaczyć Kochani moderatorzy, ponieważ taka zmiana byłaby bardzo pomocna w usprawnieniu obrotu towarami na Allegro.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Ale ja tak kupowałem, inny adres FV i inny dostawy kurierem.😁

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie wiem ile kupujecie, ale:
"Dane odbiorcy przesyłki

Na ten adres zostanie wysłana Twoja przesyłka." 
nie zmienia się nawet po wpisaniu innych danych w FV, a przy Allegro Smart Sprzedawcy z automatu drukuje się list przewozowy z adresem odbiorcy podanym właśnie tam, a za ten adres na FV nie ma obowiązku wysyłać ("Jeżeli w tym kroku nie podasz NIP-u I innych danych firmowych, możesz nie otrzymać faktury za ten zakup."), 
tym bardziej, że nie dostaje za to wtedy zwrotu za Smarta

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Ja mam na to rozwiązanie - stale tak zamawiam, mam do wyboru dowolny adres odbioru, do paczkomat lub na dowolny wskazany adres. Dane do FV nie mają z tym kompletnie żadnego powiązania.

Po prostu - wskaż dane do FV i dane do wysyłki - 20 lat z tego korzystam, całkowicie nie rozumiem Twojego problemu.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie wiem ile kupujecie, ale:
"Dane odbiorcy przesyłki

Na ten adres zostanie wysłana Twoja przesyłka." 
nie zmienia się nawet po wpisaniu innych danych w FV, a przy Allegro Smart Sprzedawcy z automatu drukuje się list przewozowy z adresem odbiorcy podanym właśnie tam, a za ten adres na FV nie ma obowiązku wysyłać ("Jeżeli w tym kroku nie podasz NIP-u I innych danych firmowych, możesz nie otrzymać faktury za ten zakup."), 
tym bardziej, że nie dostaje za to wtedy zwrotu za Smarta.

oznacz moderatorów