Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy dostaliście fakturę za luty?
@virus-v11 tak, ja dostałam dziś tj. 17.03.br na e-mail ok. godziny 14.
Na fakturze widnieje data wystawienia: 2025-03-05
---
Kinga
u mnie nadal brak FV 😶
nadal nie ma i odpowiedzi na maila też
@InPost Ale lecicie w kulki ... myślę że wszyscy po kolei powinniśmy zgłosić to do odpowiednich organów. Ani odpowiedzi na e-mail - nie jeden! , ani faktury ...
hej ja tez nie dostałam napisałam im email faktura.elektroniczna@paczkomaty.pl
@meduza napisał(a):
Czy dostaliście fakturę za luty?
Zazwyczaj wysyłano faktury 6-7 dnia danego miesiąca. Zmieniło się to miesiąc temu, bo nastał nowy email do wysyłania faktur i nowy ich wygląd. W zeszłym miesiącu dostałem 13-stego. W tym miesiącu nadal nie widać faktury, cisza.
@InPost Faktur jak nie było tak nie ma.
Nadal brak faktury .
ja napisałam na faktura.elektroniczna@paczkomaty.pl
w tresci podałam nip i brak faktury i po 10 min ją otrzymałam 🙂
To miałeś farta . Pisałem i zero informacji.
dziś na pewno odpiszą
mi po 20 wczoraj napisali
zapytanie wysłane 14.03 z NIP i nazwą firmy i FV dalej nie ma
dziś wysłałam zapytanie kolejny raz i przysłali FV - data wystawienia 5,03
U mnie też brak faktury za luty, a jest już 18 marca. Prośby i kontakt o przesłanie faktury graniczą z cudem.
Na profilu FB @InPost ludzie też piszą, że nie otrzymali faktur, są kierowani do biura obsługi, gdzie nie otrzymują informacji, lub konsultanci nie potrafią wytłumaczyć problemu.
Mamy obecnie sytuację, w której doszło do złamania prawa przez @InPost , niewywiązanie się z obowiązku wynikającego z art. 106i ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług.
Gdzie jest faktura za Lyuty?
Co dalej? Zawiadomienie do urzędu skarbowego o podejrzeniu popełnienia przestępstwa skarbowego:
Art. 62. - [Naruszenie procedury rachunkowej] - Kodeks karny skarbowy.
§ 1.
Kto wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku, wystawia je w sposób wadliwy albo odmawia ich wydania, podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych.