anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

BRAK ODPOWIEDZI BLOKADA KONTA

BenezGSM
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

chciałbym zapytać, czy to jest normalne, że pracownicy Allegro od dwóch dni nie odpowiadają na żadne wiadomości? Nasze konto zostało zablokowane, ponieważ zwrot nie został dokonany w terminie – a cała sytuacja wynikła z długiej wymiany zdań z klientem w sprawie reklamacji.

Przyznam szczerze, że już się do tego przyzwyczailiśmy, że na Allegro wszystko jest po stronie kupującego. Kupujący może nie odpowiadać na wiadomości, może kłamać, grozić, straszyć, a Allegro nie reaguje. Natomiast gdy sprzedawca popełni jeden błąd, natychmiast blokowana jest cała sprzedaż – bez żadnej rozmowy, bez możliwości wyjaśnienia.

Od dwóch dni próbujemy się skontaktować w sprawie odblokowania konta. Spełniamy wszystkie warunki niezbędne do sprzedaży, ale nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi – ani na maile, ani przez czat, ani w żadnej innej formie kontaktu.

Chciałbym przypomnieć, że to są również nasze pieniądze – ponosimy koszty pracowników, towaru, magazynowania i opłat, a brak reakcji ze strony Allegro sprawia, że jesteśmy praktycznie odcięci od działalności.

Czy ktoś z Państwa miał podobną sytuację? Czy naprawdę tak wygląda dziś kontakt ze wsparciem Allegro?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezGSM  niestety, ale w dziale bezpieczeństwa wnioski rozpatrywane są w kolejności zgłoszeń, a tam kolejki są jak na NFZ i nic na to nie poradzisz 

oznacz moderatorów

BenezGSM
#1 Nowicjusz

Sprzedaje na Allegro od 5 lat, nigdy nie miałem takiego problemu z komunikacją jak teraz. Zamawiałem rozmowę na 11:15, dzwonili w terminie. Teraz od 3 dni próbuję umówić rozmowę w sprawie dostaw - cisza. To samo tyczy się odblokowania konta. Jest to zupełnie nie na miejscu, patrząc na to, że jestem stałym ich sprzedawcą, pobierają nie małe opłaty, klienci mogą robić wszystko a my musimy się prosić...

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezGSM  problem w tym, że oni są podzieleni na różne działy i czasem odpowiedz jest na drugi dzień, a z innego działu po trzech dniach, wszystko zależy od ilości zgłoszeń

oznacz moderatorów