Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałam negatywną ocenę za nieterminową dostawę, mimo że przesyłka została nadana w terminie i mam na to dowody w oficjalnym śledzeniu InPost. Mimo to, według Allegro, nie jest to wystarczający powód do usunięcia oceny – jedyne, co mogą zrobić, to wykluczyć ją ze średniej. Tylko co mi po tym, skoro potencjalni kupujący widzą niesłusznie przyznany negatyw?
To kolejny przykład na to, jak Allegro ignoruje interes sprzedawców. Otrzymuję karę za coś, czego nie zawiniłam, a dowody w postaci śledzenia przesyłki są przez platformę traktowane jako niewystarczające. To zwyczajne lekceważenie uczciwych sprzedawców i przyzwolenie na niesprawiedliwe oceny, które bezpodstawnie szkodzą naszej reputacji.
Czy naprawdę tak powinno wyglądać "wspieranie" sprzedawców na Allegro?
Wyjaśnię, że jeżeli chodzi o usunięcie oceny, możemy to tylko zrobić gdy ocena jest niezgodna z Regulaminem, albo sytuacja jest jednoznaczna. Ocena została wystawiona bez dodatkowej treści, co nie pozowala mi w pełni jej zweryfikować, nie wiem również czy nie doszło tutaj do dodatkowych ustaleń, które mogły wpłynąć na ocenę klienta w kwestii dostawy.
Zdaję sobie sprawę, że usunięcie tej oceny jest dla Państwa bardzo ważne, jednak nie mogę przychylić się do Państwa prośby o jej usunięcie. W tej sytuacji zachęcam do bezpośredniego kontaktu z kupującym.
Rozumiem, że pewnie oczekiwali Państwa innej reakcji, chciałbym jednak podkreślić, że moja decyzja w sprawie nie wynika z osobistych odczuć a jasno określonych zasad. Zaznaczę także, że ocenę mogę usunąć tylko w wyjątkowej sytuacji. Takie przypadki zostały opisane przez nas w artykule.
Czy ktoś może się wypowiedzieć?
@RaBarbar_ka rozumiem, że to jest normalne?
@KailaArt rozumiem Ciebie, jednak nie mogę podjąć działań, żeby usunąć ocenę. Kupujący ma prawo do swojej subiektywnej oceny.
Możesz skierować sprawę na drogę sądową jeśli uważasz, że ocena jest szkodliwa i szkodzi Tobie.
Ostatni zwrot:nie dotarł na czas
Przesyłka w ciągu 19h od zamówienia była umieszczona w paczkomacie.
Tak, zdecydowanie klienci mają SUBIEKTYWNE POSTRZEGANIE ŚWIATA, ciekawe po jakich prochach
@KailaArt olej to, niech Ci Allegro wykluczy ocenę, a Ty odpisz na nagatywa, że klient ma urojenia. Ups, przepraszam - klientowi się coś pomyliło, bo wg śledzenia dostawa była na czas
Żeby było śmieszniej, to tej etykiety "nieterminowa dostawa" nie widzą inni kupujący, widzisz tylko Ty
Napisz o tych 19h w komentarzach. Ja ostatnio dostałam za to, ze Allegro przez 3 dni zwrotu nie dostarczyło. też grzeczna odpowiedź i o dziwo po piewszym negatywie na tym koncie przez weekend wieksza sprzedaż niż normalnie...
Swoją drogą co oni z ta kasą tyle czasu robią??? [edytuj] zwracaja w podobnym czasie ale wliczają w to czas dostawy zwrotu, co Allegro od klikniecia zwrotu do pieniedzy na koncie klienta...
Niesamowite żarty sobie robicie ze sprzedawców, gratulacje za kompromitowanie się! 🙂
@KailaArt zarówno Ty jak i kupujący macie prawo do swojej subiektywnej oceny, nie jesteśmy sądem i nie możemy ograniczyć Wam ze względów prawnych możliwości oceny. Mamy określone warunki, kiedy ocenę możemy usunąć, bo narusza nasz regulamin.
Macie prawo, bo są dowody że wysyłka została wysłana i dostarczona na czas, więc w takim razie pisanie że była "nieterminowa dostawa" to pomówienie i kłamstwo.
@KailaArt rozumiem i wyjaśniłem Tobie, że możesz wyjaśnić sprawę na drodze sądowej. My nie możemy w tej sprawie podjąć działań i usunąć tej oceny.
Wy nigdy nic nie możecie, zastanawiam się tylko po co jesteście 😄 Tą samą wiadomość myślę że przez automat można ustawić.
@KailaArt jeśli napisałaś do nas, to jednak po coś jesteśmy. Jeśli będziesz miała pytania, to chętnie odpowiem. Miłego dnia!
@gdvorek , @AGLOPRIMA2 @KailaArt a co mi tam, stare ale jare..... Klient kupuje np łopatę. Dostaje ją. Ale wystawia negatywny komentarz bo "nie otrzymałem roweru". Komentarz prawdziwy? Jak najbardziej ! Ma sens ? Żadnego! Czy Allegro usunie? Nie, bo nie narusza reguł. Dziękuję dobranoc.
@pinsplash tu znajdziesz warunki, kiedy możemy usunąć ocenę. Jeśli uważasz, że Twoje dobra w ocenie zostały naruszone to kompetencyjne w tym zakresie ma wyłącznie sąd.
@gdvorek wiem, znam, swoje zdanie o tym mam.
ps trochę wiecej życia 🙂 a nie tylko copy-paste.
@pinsplash dzięki za troskę. Udzieliłem odpowiedzi w tej sprawie, natomiast trudno mi odnieść się w inny sposób do pytań, które nawiązują do tego samego.
Ale przecież jesteś w błędzie, to subiektywna opinia... 😄