Zauważyliśmy, że nie na każdym urządzeniu mamy dostępną opcję "porównaj X ofert tego produktu". Sprawdziliśmy na telefonie z aplikacją Allegro (opcja jest), na telefonie z przeglądarką (opcji nie ma), jednym komputerze z Chrome (opcja jest), na drugim komputerze z Chrome (opcji nie ma). Wszędzie widok konsumencki, nie biznes. O co tu chodzi? Jak mamy dotrzeć do klientów skoro w niektórych przypadkach są oni skazani na wyświetlenie wyłącznie "Top oferty"? Chrome w każdym przypadku w najnowszej wersji, ale to w sumie chyba nie powinno mieć znaczenia, bo ludzie kupują z różnych urządzeń z różnymi systemami operacyjnymi. W naszym przypadku "znikanie" opcji "porównaj X ofert tego produktu" to linia prosta do zwinięcia się z działalnością, bo z racji jej charakteru rzadko mamy możliwość uzyskania "Top oferty" i gray głównie ceną. W przypadku ukrywania opcji przejrzenia innych produktów w danym katalogu klient jest niejako zmuszony do zakupienia wyłącznie Top oferty. proszę o pilne sprawdzenie i usunięcie ewidentego błędu. Skoro tylko u nas ta sytuacja przytrafiła się na 2 z 4 urządzeń to jaka może być ogólnopolska skala tego zjawiska?
@KRZAGA_Outlet w żadnym z wariantów testu nie jest tak, że oferty od innych sprzedających, które są połączone z tym produktem nie są widoczne.
Niżej jest sekcja "Ten produkt od innych sprzedających":
Tak jak napisałam taka zmiana w widoku oferty jest wynikiem testu, a informacji o Twoim adresie IP i innych danych, o które poprosiłam, potrzebowaliśmy, aby ustalić, dlaczego w przeglądarce masz różne widoki.
W przeglądarce na telefonie jesteś niezalogowany, więc domyślnie nie widzisz sekcji innych ofert jako "Porównaj X oferty tego produktu", ale wciąż każdy widzi "Ten produkt od innych sprzedających" niżej.
Dzień dobry,
Mam ten sam problem, na komputerze stacjonarnym na aktualnej wersji przeglądarki Chrome 144.0.7559.110 (Oficjalna wersja) (64-bitowa) nie mam w przeglądzie ofert opcji "Porównaj X oferty tego produktu".
Jestem sprzedającym i brak podglądu moich ofert jest katastrofalne. Opcja pokazania wariantów na bocznym paski po wejściu w ofertę niczego nie zmienia - jest ona całkowicie niewidoczna dla kupujących.
Poproszę o informację czy brak opcji "Porównaj X oferty tego produktu" jest celowym zabiegiem Allegro, czy jest to błąd, który jeśli jest po stronie Allegro, to zostanie rozwiązany.
@Figolego_AK załącz proszę zrzut ekranu z widoczną całą stroną (pasek adresowy, data i godzina), gdzie dokładnie występuje brak opcji "porównaj x ofert". Czy masz na myśli, że opcji nie widać na stronie oferty czy na listingu przy wyszukiwaniu? Podaj też przykładową Twoją ofertę, której nie widać - będę mogła wtedy dokładniej zweryfikować sytuację.
Mam to samo pytanie.
W zaznaczonym na zdjęciu miejscu zawsze była informacja "porównaj x ofert".
Teraz zniknęła (kilka dni temu na pewno jeszcze była).
Czy to jest celowe działanie, czy błąd?
@licytant84 dzięki piękne za przysłany zrzut! Konsultuję to i wrócę z informacją.
przesyłam screen ekranu
@Figolego_AK dzięki! Dodaje je też do zgłoszenia i dam znać, jak tylko dostanę odpowiedź. 😊
Link do ofert, gdzie nie widać mojej oferty:
https://allegro.pl/kategoria/lego-minifigurki-93209?string=Tribal%20Woman
@Figolego_AK @licytant84 jest to wynik testu, który prowadzimy na niewielkiej grupie odwiedzających stronę.
Zdecydowana większość kupujących nie klika tego przycisku, sprawdzamy czy dzięki uproszczonemu interfejsowi zmniejszymy tzw. paraliż decyzyjny.
Wszystkie oferty połączone z produktem są wciąż widoczne na stronie produktu oraz w każdej ofercie tak jak do tej pory tutaj:
Oraz tutaj:
Uważam Pani wyjaśnienie za nieprawdziwe.
Do tej pory po wpisaniu zapytania pojawiała się top oferta i informacja, że są inne oferty być może atrakcyjniejsze dla kupującego. Wystarczyło tylko kliknąć przycisk "porównaj x ofert", który był na środku i był od razu widoczny.
Obecnie po wpisaniu zapytania widać tyko top ofertę. Trzeba w nią wejść i odnaleźć "wyświetlenie innych ofert", które jest umiejscowione z boku okna i jest mniej widoczne. Nie wspominając, że jak już jesteśmy w konkretnej ofercie to nie zauważamy/ szukamy przycisku "wyświetl inne oferty".
Podsumowując do wyświetlenia wszystkich ofert potrzeba 2x więcej kliknięć i jest to 3x mniej widoczne. Żeby nie powiedzieć schowane.
Proszę o wyjaśnienie w jaki sposób nowsza wersja ułatwia proces decyzyjny klienta??
Uważam dyskusję za niedokończoną, w końcu użytkownicy ją rozpoczęli i proszę nie zamykać dyskusji bez czekania na odpowiedź użytkowników.
@la_nika napisał(a):@Figolego_AK @licytant84 jest to wynik testu, który obecnie prowadzimy.
Zdecydowana większość kupujących nie klika tego przycisku, sprawdzamy czy dzięki uproszczonemu interfejsowi zmniejszymy tzw. paraliż decyzyjny.
Jeżeli kupujący nie wciskają tego przycisku, to znaczy, że wiedzą co robić. To o jakim paraliżu decyzyjnym mówimy? To jest nielogiczne.
@Figolego_AK @licytant84 nie zamykam dyskusji, natomiast wątek dotyczy tego, dlaczego nie widać tego przycisku, a moja odpowiedź to wyjaśnia.
Dziękuje, że podzieliliście się opiniami na temat tego widoku, przekażę Wasze uwagi osobom, które odpowiadają za ten test.
Faktycznie, pisze Pani, że usunięcie dotychczasowego przycisku "zobacz x ofert" zmniejsza paraliż decyzyjny, ponieważ trudniej wyświetlić wszystkie oferty.
Czy to ma Pani na myśli?
@Figolego_AK nie, nie to mam na myśli. Piszę o tym w kontekście interfejsu i wyglądu listy z wynikami wyszukiwania. Tak jak pisałam kupujący wciąż widzą wszystkie oferty połączone z produktem.
Streszczając: Przy obecnym wyglądzie dotarcie do wszystkich ofert jest o wiele trudniejsze.
Jesteśmy waszymi klientami, dlaczego robicie ruchy które powodują słabsze dotarcie do naszych ofert? Chyba powinno być odwrotnie. Kupujący też powinni mieć ułatwiony dostęp do ofert aby podjąć najkorzystniejszą dla siebie ofertę.
Czy zdaje sobie Pani sprawę z konsekwencji takich działań?
Jaki Allegro ma w tym cel? Bo jeśli chodzi o kontekst interfejsu to zmiana ta nie jest tego warta.