Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zauważyliśmy, że nie na każdym urządzeniu mamy dostępną opcję "porównaj X ofert tego produktu". Sprawdziliśmy na telefonie z aplikacją Allegro (opcja jest), na telefonie z przeglądarką (opcji nie ma), jednym komputerze z Chrome (opcja jest), na drugim komputerze z Chrome (opcji nie ma). Wszędzie widok konsumencki, nie biznes. O co tu chodzi? Jak mamy dotrzeć do klientów skoro w niektórych przypadkach są oni skazani na wyświetlenie wyłącznie "Top oferty"? Chrome w każdym przypadku w najnowszej wersji, ale to w sumie chyba nie powinno mieć znaczenia, bo ludzie kupują z różnych urządzeń z różnymi systemami operacyjnymi. W naszym przypadku "znikanie" opcji "porównaj X ofert tego produktu" to linia prosta do zwinięcia się z działalnością, bo z racji jej charakteru rzadko mamy możliwość uzyskania "Top oferty" i gray głównie ceną. W przypadku ukrywania opcji przejrzenia innych produktów w danym katalogu klient jest niejako zmuszony do zakupienia wyłącznie Top oferty. proszę o pilne sprawdzenie i usunięcie ewidentego błędu. Skoro tylko u nas ta sytuacja przytrafiła się na 2 z 4 urządzeń to jaka może być ogólnopolska skala tego zjawiska?
Cześć @KRZAGA_Outlet, dziękuje za zgłoszenie.
Czy masz możliwość podania numeru oferty, która jest tutaj przykładem? Czy zdarzało się to w przypadku kilku ofert?
To dotyczy każdej oferty. To jest tylko jedna,.wybrana absolutnie loso
Dzięki za sprostowanie @KRZAGA_Outlet.
Przekazałem sprawę do odpowiedniego działu.
Jeśli otrzymam aktualizacje w tej sprawie, wrócę do tego wątku.
Opisany różny sposób wyświetlania jest wynikiem działania algorytmów. Nikt nie ma bezpośredniego wpływu na ich decyzję i "ręcznego" przestawienia opcji na "wyświetlaj zawsze inne powiązane oferty".
Z danych ankietowych i innych niezależnych badań wynika, że Kupujący bardzo cenią sobie takie ustawienia. Z naszych wewnętrznych danych wynika jednoznacznie, że algorytmiczna decyzja o sposobie wyświetlania oferty bezpośrednio przekłada się na podejmowanie decyzji o finalizowaniu zakupu. Jest to kluczowa korzyść dla serwisu Allegro, jak również dla Sprzedających oferujących najwyższą jakość dla Kupującego.
Rozumiem, że dla części Sprzedających ta opcja może się wydawać utrudnieniem. Warto w tym miejscu podjąć wyzwanie w uczciwych, rynkowych zmaganiach o status "Top oferta", "Gwarancja najniższej ceny" oraz innych chętnie wybieranych przez Kupujących.
Zapewniam ponownie, że nikt po stronie Allegro nie steruje "ręcznie" algorytmem ani nie ukrywa ofert innych Sprzedających. Sposób wyświetlania jest indywidualnie dobierany dla każdego Kupującego w oparciu o wcześniej zgromadzone dane behawioralne. Nasze algorytmy stale się rozwijają, aby jak największa liczba Kupujących miała pozytywne doświadczenia w kupowaniu na Allegro, a procesy zakupu były pomyślnie finalizowane. Jest to korzystne rozwiązanie dla zdecydowanej większości Kupujących oraz Sprzedających.
Dzięki za odpowiedź, ale raczej nie jesteś moderatorem ani pracownikiem, bo wątpię, żeby takie było oficjalne stanowisko Allegro;);)
Bo jeśli by było, to Allegron oficjalnie przyznjae się do uniemożliwiania użytkownikom działania na rownyxh zasadach a kupującym na dokonywanie wyboru spośród pełnej oferty dostępnej w serwisie.
Woec - dobry bajt,)
Poza tym, mam drugi słaby punkt twojego tlumaczenia: na wszystkich urządzeniach zalogowany byłem na tym samym.koncie;) Więc sorki mistrzu, ale czekam na info od moderatora. Ale dobra proba;)
też czekam 🙂 i jestem bardzo ciekaw jak bardzo będzie różniło się moje wytłumaczenie od ich.
logowanie na to samo konto i różne sposoby wyświetleń to niedopracowany algorytm. dopracują to przeoczenie.
oj tam zaraz przyznaje. Parafrazując słowa z filmu "to nie ma tak, że albo przyznaje, albo nie przyznaje."
Niestety wątek spada coraz niżej na liście. Nie chciałbym, aby został zapomniany a moja dyplomatyczna odpowiedź niechcący skasowana.
@EskleB_pl odpowiedzi dyplomatyczne nigdy nie są kasowane, ale czasem wątek ląduje tak "głęboko", ze nikt go nie znajdzie😉
Czy w temacie coś już wiadomo?
@KRZAGA_Outlet niestety nie mam jeszcze szczegółów, wysłałam ponaglenie w tej sprawie. 😔