Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Jestem sprzedającym na Allegro od ponad 10 lat, dużo rzeczy już widziałem na serwisie i nie sądziłem że coś mnie może zaskoczyć, lecz Allegro się postarało abym zmienił zdanie....lecz do rzeczy:
1. 29 października Kupujący z Czech zamówił towar za pobraniem - 30stego zamówienie zostało przygotowane - 31go kurier odebrał przesyłkę (kurier InPost)
2. 02 listopada przesyłka czekała na odbiór w automacie paczkowym (Allegro International Automaty Paczkowe - WEDO) - 07 listopada została odebrana z paczkomatu.
3. I teraz najlepsze - 11 grudnia otrzymujemy ową przesyłkę z powodu braku odbioru!!! Po drugie - zwraca ją kurier DPD.
7.11 odbiera klient przesyłkę z paczkomatu i 6.12 również jest zapis iż przesyłka zostaje odebrana z paczkomatu (lecz już zapewne przez kuriera zwrotnego) - po miesiącu!!
Klient zapewne otworzył drzwiczki skrytki po czym je zamknął bez wyciągania paczki.
Dziwi nas fakt, iż paczkę dostarczał InPost a zwracał kurier DPD....o co chodzi??
Poza tym nie możemy już wystąpić o zwrot prowizji z uwagi na przekroczenie 35 dni, stąd też ten temat aby admini zwrócili nam prowizję za tą anulowaną transakcję.
Pozdrawiam
xXperfumeriaXx
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@XxperfumeriaxX Cześć, zweryfikuję tę sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią
@XxperfumeriaxX Przyznaliśmy rabat transakcyjny do tego zamówienia (sprawdzisz to w Rozliczeniach z Allegro).
Paczka nie została odebrana na czas przez klienta, dlatego wróciła do Ciebie. Zwrot wykonał przewoźnik DPD, ponieważ tak to działa w metodach hybrydowych. Paczkę od nadawcy odbiera InPost. Po stronie czeskiej doręcza ją WE|DO, a jeśli paczki klient nie odbierze i wróci ona do Polski to albo doręcza ją do nadawcy DPD, albo Allegro One — wszystko zależy od adresu nadawcy.
Dzień dobry,
Dziękuję za informację. Dziwiło nas tylko, iż według śledzenia przesyłka została "odebrana" przez Kupującego. Nawet jeśli Kupujący otworzył tylko skrytkę po czym zamknął bez wyciągania paczki to i tak dziwne jest że przez okrągły miesiąc żaden inny kurier nie umieścił w tej skrytce żadnej przesyłki, mimo iż było pusta. Chyba bardzo mało popularny ten paczkomat...
Pozdrawiam
xXperfumeriaXx