anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Centrum wiadomości - już jest!

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

AKTUALIZACJA (23.03. 2020): Prosimy o zadawanie pytań w nowym wątku dedykowanym Centrum wiadomości.

Oddajemy dzisiaj w Wasze ręce Centrum wiadomości 

Dzięki nowej zakładce będziecie mogli się komunikować z klientami bez opuszczania Serwisu. Centrum zaprojektowaliśmy tak, by łączyło w sobie możliwości czata i poczty elektronicznej. Jednocześnie nie musicie się obawiać, że któraś wiadomość Wam umknie - będziemy je wysyłać również na adres e-mail, który przypisaliście do swojego konta Allegro.

Centrum Wiadomości dostępne jest zarówno w wersji na komputer, jak i w aplikacji mobilnej.

Z naszych danych wynika, że w ciągu godziny sprzedający i kupujący wymieniają między sobą nawet 100 tysięcy wiadomości mailowych. To naprawdę dużo! Nasza nowa funkcjonalność ma służyć usprawnieniu Waszej komunikacji. 

Korzystajcie!

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
78 ODPOWIEDZI 78

eCommerceLab
#10 Popularyzator#

Super. Dziękuję za informację.

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

[edycja] co daje API jak nie ma funkcjonalności

oznacz moderatorów

eCommerceLab
#10 Popularyzator#

A czy znany jest może przybliżony termin udostępnienia Centrum Wiadomości po API?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@eCommerceLab Na ten moment nie możemy określić konkretnej daty, ale na pewno będziemy Was o tym informować. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

eCommerceLab
#10 Popularyzator#

OK. Olu.

oznacz moderatorów

baju85
#7 Wielbiciel#

Czemu centrum wiadomości czyli Allegro decyduje to co możemy pisać do sprzedawcy ? To się nazywa narzędzie totalnej inwigilacji co i do kogo wysyłamy ,  blokując treści które są niezgodne z ich regulaminem dla przykładu nie mogłem wysłać wiadomości do sprzedawcy Allegro aby w jednej paczce wysłał mi dwa przedmioty bo zapomniałem dodać jeden z nich i aby nie płacić podwójnie za paczkę chciałem dopłacić przez payu... dostałem wiadomość ze sprawdzają moja wiadomość i ze jest niezgoda z regulaminem ... paranoja się robi , dajcie opcje wyłączenia tego i zapewne wszyscy odrazu to wyłącza bo to nikomu nie jest potrzebne...

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

Generalnie nic nie działa ale mamy korzystac. Tylko sie **piiip**a nie da kiedy to zrozumiecie.

Pozwólcie to wyłączyć. A jak poprawicie to właczcie a nie dajecie bez urzyteczne narzędzie które utrudnia nie ułatwia kiedy to zrozumiecie. to już ponad miesiąc tego bubla i żadnych poprawek.

oznacz moderatorów

iPipin
#2 Obserwator#

Niestety sprzedający często nie korzystają z centrum wiadomości i przez to powstaje brak kontaktu oraz pomyłki.

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

Bo się nie da korzystać. Po przeczytaniu nie znajdziesz już wiadfomości niema szans jakmasz ich 200 dziennie

oznacz moderatorów

iPipin
#2 Obserwator#

To może Allegro powinno zrezygnować z tej formy, bo właśnie musiałem się sprzeczać z sprzedającym, że mu napisałem wiadomość a on tego nie czyta i to nie pierwsza taka sytuacja.

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

Dokładnie jak jesteś kupującym to masz kilka wiadomościi jest to do ogarnięcia ale jak jestes sprzedającym to masz kilkaset i nie ma nawet okienka szukaj. A ręczne przeklikiwanie wiadomości nie ma najmniejszego sensu.

Dodatkowo nie widac co klient kupił nie da się przejść do aukcji w której ktoś cos kupił.

Jednym słowem masz nowoczesy kalkulator a każą ci liczyć na liczydle

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

MAm pytanie kiedy przestaniecie się [edycja] i dacie w tym **piiip**ie proste okienko szukaj. Jak pisze o tym na czacie to poza info że przekażemy państw uwage do odpowiedniego działu nic się nie dzieje i tak już 4 miesiące.

Naprawdę sprzedającym jest strasznie ciężko korzystać z tego narzedzia zwłasza jak zamówienia obsługuje kilka osób. Jedna przeczyta i już nie ma jak odznaczyć jako nie przeczytane. Co za tym idzie nie ma już możliwości znalezienia takiej wiadomości bo nie ma durnego okienka szukaj. PARANOJA

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@Majster77 Jest taki skrót w przeglądarkach Ctrl+F, powinien pomóc.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

annas14-firma
#16 Inspirator#

@Knowhere  Sprawdź sam co proponujesz innym.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@annas14-firma W tym przypadku lepsze to, niż nic. Bo jeśli liczysz, że allegro szybko ogarnie kwestię tego pomysłu, to jesteś zwyczajnie naiwny.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

Drukant_pl
#7 Wielbiciel#

@KnowhereOpcja ctrl+F nie działą, ponieważ lista konwersacji jest ładowana dynamicznie. Jeżeli masz kilkuset rozmówców to nie da się znaleźć po loginie za pomocą Ctrl + F bez ręcznego najechania na liście mniej więcej na miejsce gdzie znajduje się ta rozmowa.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Drukant_pl   a jaki problem poszukać wiadomości na poczcie

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

A no taki że jak mam sprawdzać na poczcie to [edycja] narzędzie.

Tak sprawdzam na poczcie tam widać fragment wiadomości, następnie muszę przejść do tego **piiip**a jakim jest centrum wiadomości, następnie skopiowac nazwę użytkownika i przejść do zamówień i sprawdzić co kupił. Czyli zamiast krócej jest dłużej

To tak jak byś dał komuś samochód i powiedział że tankowanie silnik nie działa ale jeździć możesz bo zawsze można popchnąć.

Jeżeli firma tak jak Allegro wprowadza jakieś narzędzie to chyba powinno ono mieć jakieś funkcjonalności. A nie utrudniać obsługe zamówień

oznacz moderatorów

Drukant_pl
#7 Wielbiciel#

@Client:44052296U nas na przykład nie do wszystkich wiadomości w CW przychodzą maile. I tak musimy ręcznie sprawdzać wątki. Czasami też przychodzą zwrotki z serwera pocztowego, że Allegro nie mogło przekazać maila i trzeba ręcznie znaleźć wątek CW i skopiować tekst w serwisie Alnegro.

oznacz moderatorów