Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro w ogóle nie reaguje na zgłaszanie sklonowanych aukcji Polskich produktów wyprodukowanych przeze mnie w Polsce wystawianych przez chinczyków ! wystawiają ponad 100 sklonowanych moich ofert nie mając ani jednej sztuki wystawionego towaru, mają konta założone od kilku dni do miesiąca, każdy kto robi u nich zakupy nie otrzymuje towaru... z oczywistych powodów bowiem go nie posiadaja ! modyfikują kody EAN wpisując fejkowe numery gs1 , niszcza mi sprzedaż, klienci dzwonią co chwila pytając się dlaczego produkt 100% Polski na innych aukcjach wysyłany jest z Chin i sprzedawany z podejrzanych kont !!!! allegro nie reaguje w ogóle chroniąc oszustów. Czy ktoś zgłaszał już sprawę podobną do UOKIK ?
@Be-Smart zgadza się allegro głównie ciśnie rodzimych sprzedawców. Oszuści z Chin mają wolną rękę. Takich przypadków na forum było już masę opisywanych. Jedyne co od nich usłyszysz, to żeby zgłaszać podejrzane oferty, to wszystko.
ten temat był juz poruszany na forum wielokrotnie, wielu sprzedawców ma takie odczucia.
Chińczyk wystawia co chce i jak chce - gdy podalam im na tacy błędne przypisanie do kategorii (co ewidentnie przeszkadza w wyszukiwaniu oraz spycha na ostatnie pozycje tych prawidłowo wystawiających) dostałam odpowiedz UWAGA!
- "w czym mi to przeszkadza" (ŚMIECH)
Allegro za pewne zdawało sobie sprawę że kopiowania cudzej pracy będzie trudno powstrzymać i stworzyli regulamin który tego nie zabrania a nawet do tego zachęca.
To nie działa czasem tak, że jak ktoś u nich kupi to kupują u Ciebie, podając adres kupującego? Bo trochę drożej mają.
Czyli, że ja mam za 2200 zł, oni mają za 3200 zł i ja dzwonię do każdego klienta przed wysyłką - tak - do każdego i nie słyszę języka Chińskiego ? E nie.
edit: tak - po potężnej serii wyłudzeń na tym portalu dzwonimy przed wysyłką prawie do każdego kupującego,
@brakestop o jakie wyłudzenia chodzi i w jakim celu dzwonisz do każdego kupującego?
pisałem głośno o tym już wielokrotnie. Fałszywe konta z nieistniejącym adresem i fikcyjnym numerem telefonu zamawiają z pomocą Allegro towary delikatne za kwoty 1000, 2000 zł i więcej które nigdy nie zostaną odebrane przez kupującego, wrócą uszkodzone lub poobijane.
Fałszywe konto powystawiały nam nawet negatywa już po blokadzie tamtego konta.
To jest cyrk Monty Pytona na kółkach Jasia Fasoli.
Dlatego teraz gdy numer telefonu rzuca się w oczy, że jest na bank zmyślony, dzwonię usłyszeć głos człowieka.
@brakestop przeraża mnie to co piszesz 😕
ale dobrze o tym wiedzieć.
Jak zgłaszałeś do allegro te konta to sprawę zbagatelizowali? (cos w stylu konsument ma prawo) czy reagowali?
@Biale_Stokrotki chcesz ? Naprawdę chcesz znać stanowisko Allegro ?
SAMO ALLEGRO w imieniu klienta założyło nam dyskusję do każdej z takich transakcji.
Tak. Przyznali się, że dyskusja była założona przez automat.
Tyle mi pomogło Allegro. Nie mogłem spać wiele nocy i nałykałem się prochów uspokajających. Dlatego nie dodzwonisz się do Allegro. Dlatego nie podają kontaktu telefonicznego. Poleciałoby parę słów.
Zgłaszałem to:
Proszę @Allegro o interwencję. Jest to atak Phishing – metoda oszustwa,
w której przestępca podszywa się pod inną osobę lub instytucję w celu wyłudzenia poufnych informacji,
zainfekowania komputera szkodliwym oprogramowaniem czy też nakłonienia ofiary do określonych działań.
Otrzymałem to do każdej z kilku spraw:
"
|
@brakestop pewnie jakiś niezadowolony klient albo (były) pracownik..
Jesli jednak towary wracają uszkodzone lub poobijane, mimo ze nie zostały odebrane to jak dla mnie oznacza to, że źle zostały zapakowane.
@vonNogay Niekoniecznie ,prędzej źle transportowane. To co wyprawiają kurierzy z paczkami czasem przechodzi ludzkie pojęcie i nawet coś co się wydaje nie do zniszczenia potrafią to zepsuć.
komputer sterujący jednostką centralną auta dostawczego o wadze 3.5 tony jest bardzo delikatny. Wysprzęgliki i inne części elektroniczne też. Wystarczy, że raz upadnie, mimo pakowania w poduszki, gąbki i folię bąbelkową może wrócić z usterką jeśli -
- wysyłam go kurierem UPS na fikcyjny adres i fikcyjne dane z fikcyjnym numerem telefonu, opłacam paczkę w tamtą stronę i za powrót również - czyli dwa razy, a paczka lata po magazynach zwrotu i z auta na auto być może 20 razy ? Czego nie rozumiesz ? 😉
Nieodebrana ma drogę minimum 4x jak nie 8x dłuższą i punktów rzucania nią o ścianę niezliczoną 😛 Tak mówią znajomi nasi z DPD i Inposta. Ten towar fruwa czasem w powietrzu i spada na sortowni z 2 metrów. Naprawdę kurierzy opowiadają takie historie.
Kwestia finansowa. Prowizję udało się odzyskać, ale opłat UPS już nie.
Powroty takich paczek to czasem 40 zł których Allegro nie oddaje.
Witaj w Allegro CHINA.