anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mogę wystawić oferty?

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Korzystając z okazji że mam wolniejszy dzień chciałam wystawić trochę aukcji. Jadę więc "równo", o dziwo wszystko przechodzi bezbłędnie więc jestem cała happy. Aż mnie to zastanowiło, więc postanowiłam sprawdzić. Okazuje się że pi razy oko,  połowa wystawionych znajduje się w odrzuconych z takim jak niżej komunikatem.

Sprawdziliśmy ofertę i zauważyliśmy w niej błędy

Edytuj ofertę i popraw błędy, a sprawdzimy ją jeszcze raz. Musimy zatwierdzić ofertę, by mogła być dostępna na Allegro. Dowiedz się więcej o sprawdzaniu ofert

Błąd
Nie wystawisz kolejnej oferty z tym produktem. W tej kategorii możesz przyłączyć max 5 ofert do jednego produktu. Znajdź inny produkt w Katalogu lub dodaj nowy.

Niepoprawna wartość parametru Symbol (244513) dla produktu w ofercie. Prawidłowa wartość parametru dla produktu to: "MŁT-0,5".

Sęk w tym że nie łącze oferty z produktem tylko chcę dodać nowy produkt. Poza tym, dokładnie taki parametr jak zasugerowany MŁT-0,5 mam wpisany.  A żeby było jeszcze śmieszniej to kiedy kliknę wystaw, otrzymuję komunikat że został utworzony nowy produkt, a po kilku minutach sytuacja sie powtarza i na powrót mam to w odrzuconych. Konia z rzędem temu kto to na trzeźwo rozkmini.

Pomijam fakt że prawidłowy symbol dla tej rodziny przedmiotów, zamieszczony na każdym opakowaniu to " 8.825.252-02 " a nie MŁT-05 

I tym to sposobem pół dnia pracy poszło się p.....ć

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Teraz zrobiło się jeszcze ciekawiej. Poddałam się i chciałam przypisać tę ofertę do czegokolwiek, ale nie mogę. Cokolwiek bym nie wybrała to system podpowiada wyłącznie jedną i tę samą  wartość, a z tej skorzystać już nie mogę gdyż mam do niej przypisaną maksymalną ilość podobnych przedmiotów.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  04-08-2024.jpg

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @cztery_bez_atu. Proszę, sprawdź czy ten sam problem będzie występował po zalogowaniu do Allegro w trybie incognito przeglądarki.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat.

Nie mogę wystawić oferty bo dostaję powiadomienie:
Zrzut ekranu 2024-09-16 143950.jpg

W formularzu edycji mam możliwość wybrania wartości "BRAK"

Zrzut ekranu 2024-09-16 144048.jpg

Mogę poprosić o sprawdzenie co jest przyczyną tego błędu?
Oferta numer 16503835446

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@komis-bell Powiązałeś ofertę w produktem, dla którego wartość parametru jest inna niż zadeklarowana przez Ciebie. Możesz zgłosić błąd w produkcie, jeśli jesteś pewien, że masz rację. Wcześniej jednak zweryfikuj czy na pewno powiązałeś ofertę z właściwym produktem. Być może rozwiązaniem będzie utworzenie nowego produktu w katalogu.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@nat_not Tak, to jest dokładnie ten produkt - model, wersja itp -  ale ja sprzedaję w stanie uszkodzonym, na części lub do naprawy. Trochę to bez sensu, że nie mogę wystawić niekompletnego produktu szczególnie, że w parametrach mam możliwość wyboru wartości "BRAK".

Ale ok podpiąłem do innego tworu w katalogu i jakoś poszło.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@nat_not Oooooo jeszcze jedno pytanie - czemu pomimo tego, że w parametrach jest zaznaczone zgodnie ze stanem faktycznym BRAK PADÓW W ZESTAWIE a wyświetla się coś takiego?

komisbell_0-1726493848511.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@komis-bell Produkt, z którym powiązana jest oferta, ma w zestawie 2 kontrolery.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@nat_not W takim razie skoro oba produkty w katalogu mają kontrolery w zestawie to dlaczego po podpięciu do pierwszego system nie przepuszczał aukcji przy wyborze "BRAK" a po podpięciu do drugiego już tak?

Dlaczego wyświetlane są informacje o dwóch kontrolerach w zestawie skoro w parametrach jest wyraźnie zaznaczone BRAK kontrolerów w zestawie i system to przepuszcza?

Tu jest błąd który wymaga poprawy.
Kupujący może poczuć się wprowadzony w błąd przez sprzeczne informacje a do kogo będą kierowane pretensje to raczej wiadomo...

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@komis-bell Rozwiązaniem jest w tej chwili albo zgłoszenie błędu w produkcie, albo dodanie nowego produktu do katalogu. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@nat_not Zgłoszenie błędu nie ma żadnego sensu bo nawet jeśli zmiana zostanie zatwierdzona to za chwilę ktoś inny zgłosi poprawkę że ten produkt zawiera kontroler lub dwa.

Nowy produkt również nie ma sensu bo ten który istnieje nadaje się idealnie a musiałbym wykupić EAN do jednorazowego wystawienia oferty 🙃

Nie wspominając już o tym, że takie działanie zwyczajnie zaśmiecałoby katalog.

Rozwiązaniem jest prawidłowe wyświetlanie parametrów które uzupełniłem przy wystawianiu oferty.

oznacz moderatorów