Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co wpisać w polu EAN/(GTIN) jeśli produkt nie posiada EAN (taka informacja od producenta) aby połączyć ofertę z katalogiem?
Na opakowaniu nie masz kodu kreskowego? Pod kreseczkami sa cyferki to tez kod ean, no chyba ze ten towar to jakis na zamowienie wtedy wystaw nie laczac z produktyzacja
@ReperWroc nie w każdej kategorii podanie kodu EAN jest obowiązkowe. Abym mogła odpowiedzieć dokładnie potrzebuję informacji o jakiej ofercie i jakim produkcie piszesz 🙂
Podłącze się do pytania. Od kiedy w kategorii
Allegro - Moda - Odzież, Obuwie, Dodatki - Bielizna damska - jest obowiązkowy parametr. I co zrobić jeśli producent odpowiada, że nie produkty nie mają kodu ean?
@motylion_pl, kody EAN pozyskasz od organizacji GS1Polska.
seriooo to jest ta odpowiedź. Ja nie jestem hurtownią, ani producentem. I mam wykupić kody z własnej kieszeni i co roku opłacać , na których będą "jeździli " wszyscy włącznie z hurtownią ?
moje pytanie też brzmiało od kiedy wszedł jako obowiązkowy ten parametr w kategorii , która mnie interesuje?
dodam jeszcze , że po wejściu w zakładkę uzupełnij paramtry nic mi nie wskakuje! to coś jest nie tak
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Zajrzałam na listę kategorii, w których parametr EAN jest obowiązkowy.
Jest na niej tylko kategoria:
Moda > Odzież, Obuwie, Dodatki > Ciąża i macierzyństwo > Bielizna ciążowa > Biustonosze
Kategorii: Moda > Odzież, Obuwie, Dodatki > Bielizna damska > Biustonosze - nie ma!
Więc czemu, kiedy chcę wystawić biustonosz w Bieliźnie damskiej, muszę uzupełnić EAN?
@Skelita Prześlij zrzut ekranu z widokiem tego problemu.
@nat_not No to przesyłam:
@Skelita dziękuję za zrzut! Konsultujemy to z zespołem, który zajmuje się katalogiem produktów, wrócimy z informacjami, gdy tylko otrzymamy odpowiedź.
Jak to jest , że niby w kategorii odzież niemowlęca- czapki nie jest wymagany ean a jednak nie mogę wystawić aukcji bo jednak jest wymagany. Głupków z ludzi robicie. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@orbitkownia_pl połączyłam Twoją wiadomość z tym wątkiem, ponieważ dotyczy podobnego problemu. Wyjaśniam to i wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
Jak długo trzeba czekać na odpowiedź, na FB pani mi powiedziała że wszystkie nowe rzeczy muszą mieć EAN, a w kategorii dla dzieci odzież nakrycia głowy mogę wystawić ofertę, za to w kategorii odzież niemowlęca- czapeczki już nie mogę, w waszej tabelce w exelu w żadnej z tych kategorii nie ma obowiązkowego EAN.
@orbitkownia_pl przypomniałam się w tej sprawie, przykro mi, ale nie jestem w stanie określić kiedy otrzymam odpowiedź. Wrócę tutaj z informacjami, gdy tylko je otrzymam. Na razie muszę poprosić Cię o cierpliwość.
@motylion_pl @orbitkownia_pl otrzymałam odpowiedź, że jeśli parametr "stan" to nowy, podanie numeru EAN jest obowiązkowe, aby wystawić ofertę. Obowiązkowość podania parametru EAN została dodana 15 listopada i zależy od wartości w parametrze stan. Sprawa jest jeszcze konsultowana, więc jeśli otrzymam nowe informacje, dam znać.
w innej kategorii mogę wystawić , szyję pojedyncze sztuki to chore aby wymagać EAN jak większość przedmiotów się nie powtórzy, więc jeśli każda nowa rzecz musi mieć EAN to jest on wymagany w każdej kategorii, więc szkoda że nie było zapowiedzi że każda kategoria ma mieć EAN wiadomo że firmy raczej handlują nowymi rzeczami
W punkt -orbitkownia- ja też uważam,że tak ważne i istotne ifnroamcje, które mogą znacznie na zblokować sprzedaż a co za tym idzie obrót powinny być jasno i klarownie ogłaszane wszędzie, aby każdy miał czas na działanie i ewentualnie decyzje , czy dalej ciągnąć ten temat @!!! @la_nika mam nadzieję,że jednak w tego typu kategoriach allegro mądrze przedyskutuje i jednak odejdzie od kodów EAN. Czekam z niecierpliwością na ostateczną odpowiedź allegro po konsultacjach.
Podpinam się pod temat.
Chcę dodać produkt, który został wyprodukowany specjalnie dla mnie. Producent nie ma numeru GTIN wobec czego dodanie tegoż produktu jest zablokowane. Jakieś rady co w takiej sytuacji?