anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z tym "przewidywanym czasem dostawy"?

EkspertLed
#9 Pomysłodawca

Proszę o informację, dlaczego zamówienie efc150e1-8a3c-11f0-8f75-25bfb45f936b było oznaczone o 11:45 jako wysyłka tego samego dnia skoro mamy ustawioną wysyłkę tego samego dnia do 11:00??? Czemu wprowadzacie ludzi w błąd i tracimy przez to czas. Jak to w końcu ustawić by działało. To samo z DHLem, ludzie  kupują z "wysyłką dzisiaj" już dawno po tym jak kurier się zabrał - dla DHL mamy godzinę graniczną 7 rano

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Czy w ramach Delivery Masz ustawioną graniczną ? to zwykle jest przyczyną wariacji algorytmu .

oznacz moderatorów

EkspertLed
#9 Pomysłodawca

No mam na 11:00, a mam nie mieć? 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@EkspertLed sprawdziłam Twoje ustawienia wysyłek i widzę, że dla dostaw Allegro One dla dostaw tego samego dnia nie masz zweryfikowanych godzin, a dla dostaw następnego dnia jest negatywna weryfikacja. Skierowałam tą kwestię do weryfikacji i wrócę, gdy otrzymam odpowiedź w Twojej sprawie. 

W kwestii DHL - możesz proszę podać przykładowy numer zamówienia, gdzie mimo ustawionej godziny była wyświetlana informacja o wysyłce tego samego dnia? 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EkspertLed
#9 Pomysłodawca

Nic nie rozumiem, o czym Pani mówi. Jakie weryfikacje i jakim cudem "negatywna weryfikacja" może przedłużać bezzasadnie wysyłkę tego samego dnia?

Zamówienia DHL:

cbae4cf0-87ba-11f0-aeeb-f5bb2ff9b6b9

93971121-87ca-11f0-9224-234d838556fa

d7dc4710-8a36-11f0-a626-314dbcc4920f (4 godziny po czasie granicznym!)

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@EkspertLed skierowałam temat do działu technicznego i wyjaśniam sytuację z wyświetlanym czasem dostawy oraz ustawieniami godzin. Wrócę z informacją, gdy ustalę więcej szczegółów. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EkspertLed
#9 Pomysłodawca

Dalej nie działa to prawidłowo, jak ustawić, by np. dziś klient po 11:00 nie miał napisane, ze wysyłka dziś?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@EkspertLed czas wysyłki został przewidziany na ten sam dzień przez model uczenia maszynowego (ze względu na wcześniejsze realizacje dostaw).
Godziny graniczne są uwzględniane jeśli masz odpowiedni procent wysyłek w terminie (
minimum 95% zamówień, które klienci złożyli i opłacili do podanej przez Ciebie godziny w ciągu ostatnich 28 dni, udało Ci się wysłać zgodnie z deklaracją). 
Aby taka informacja się nie pojawiała, nie powinieneś nadawać przesyłek po ustalonych godzinach granicznych. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EkspertLed
#9 Pomysłodawca

to słabo działa ten model. W przypadku DHL nie mam FIZYCZNEJ możliwosci wysyłki paczek o 11.00 bo kurier odbiera ZAWSZE paczki o 9-10 rano i nie można tego zmienić. Oznacza to, ze model pokazuje możliwość nadania w tym samym dniu o porach w których nigdy żadna paczka DHL nie była nadana u nas. 

oznacz moderatorów