Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący przy zakupie pomylił się przy wyborze Paczkomatu do którego miała zostać wysłana przesyłka. Szczerze nie wiem jak można się pomylić o kilkaset kilometrów, ale mniejsza z tym. Oczywiście zrobię zwrot pieniędzy i Allegro pewno zwróci mi prowizję. Ale co z jedną darmową dostawą allegro smart, którą "skonsumował" kupujący. Ja jako prywatny sprzedawca mam do wykorzystania 6 takich darmowych dostaw na kwartał. Czy Allegro zwróci mi ją do ponownego wykorzystania, czy też ona już przepada, nawet gdy nie stworzyłem etykiety i zwróciłem pieniądze?
@bonjo01 zamówienia na Allegro lokalnie liczymy następująco:
jedno zamówienie – to przesyłka z dostawą Allegro Paczkomaty InPost lub Allegro One Box, do której wygenerujesz jedną etykietę nadawczą.
Rozumiem. Ale ja pytałem o co innego.
Nie wysłałem przesyłki, nie wygenerowałem etykiety, gdyż kupujący wybrał błędny adres dostawy i mnie o tym powiadomił zaraz po zakupie. Wybrał darmową dostawę z allegro smart, więc mi jako sprzedawcy z puli 6 darmowych dostaw ubyła jedna.
Dlatego pytam czy jak zrobię zwrot pieniędzy kupującemu, to czy automatycznie wróci do mojej puli ta jedna darmowa dostawa, która została niewysłana, a którą poprał system a trakcie operacji przetwarzania zamówienia od kupującego.
@bonjo01 skontaktuj się z nami przez ten formularz, zweryfikujemy możliwość przywrócenia darmowego nadania.
Dziękuje za info. Korzystałem z tego formularza wczoraj, ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi. Opisze wiec problem raz jeszcze. Pozdrawiam
@bonjo01 wiadomości są rozpatrywane w kolejności wpłynięcia do systemu. Jeśli przesłałeś wiadomość, to nie ma potrzeby robić tego po raz kolejny. Czy masz numer zgłoszenia?
Sposób komunikacji jaki wybrałem to email. Do tej pory nie było kontaktu ze strony Allegro, nie dostałem też żadnego numeru zgłoszenia. Pozdrawiam. W informacji opisałem dokładnie całą sytuację i zamieściłem zrzuty ekranu z numerem oferty itp.