anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić jak Allegro chce mnie obciążyć płatnością za sprzedaż samochodu?

medicus68
#2 Obserwator#

Wykupiłem ogłoszenie z dodatkowymi opcjami. Sprzedałem samochód po 3 dniach i umieściłem notatkę sprzedaż zakończona - samochód sprzedany. Podobno źle wyłączyłem ogłoszenie i teraz chcą mnie obciążyć za 3 miesiące. Czy można jakoś wybrnąć z płatności bo uczciwie zapłaciłem tylko coś źle zrobiłem po sprzedaży? Allegro widziało że sprzedaż zakończona.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Monika__L
#16 Inspirator#

no ale zawarłeś umowę na jakieś wyświetlanie na 3 miesiące. Zapoznałeś się z regulaminem i wystawiłeś.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@medicus68

pisz do allegro i tłumacz się 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @medicus68. Opłaty naliczyliśmy zgodnie z aktywowanym przez Ciebie dodatkowym pakietem ogłoszeniowym. Cennik tej usługi znajdziesz tutaj
Opłata została naliczana cyklicznie na Twoim koncie - tak długo jak z niej korzystałeś. Oferta była aktywna do 13 sierpnia - wcześniej zmieniłeś tylko jej tytuł, dodając do niego słowo ''Sprzedany''. Nie jest to jednoznaczne z zakończeniem oferty. 

oznacz moderatorów

medicus68
#2 Obserwator#

No tak, ale myślałem, że jak minie termin wykupiony to automatycznie zniknie czy też przestanie być widoczny dla innych. Allegro mimo napisu "sprzedany" ponawiało ogłoszenie bez mojej wiedzy. Każdy uczciwy wystawca przedmiotu widząc napis sprzedany zamknąłby ogłoszenie albo powiadomił że trzeba zamknąć.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@medicus68 Złóż reklamacje, może coś da.

oznacz moderatorów