Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś trafił mi się taki przypadek wysyłając paczki przez paczkomat ,gdzie miałem już wygenerowane etykiety w pewnym momencie po zeskanowaniu mojej paczki otwarła się szufladka z inną włożoną paczką .Nie dołożyłem do niej swojej bo ktoś przyjdzie i weźmie obie i mój klient nie otrzyma wysyłki ,ale tu jest dalej problem gdyż zeskanowany numer nie otwiera już innej szufladki .Moje pytanie jak do tego mogło dojść ,kto za taki bajzer odpowiada i jak można to teraz wysłać ?
Ha 😄 no to po co jest ten monitoring... 😄
W razie zagubienia paczki InPost zaczyna robić problemy z reklamacją ponieważ żąda paragonu / faktury na zakup zagubionego przedmiotu lub linka do oferty z Internetu. Tyle, że (tu już mówię ogólnie o przesyłkach InPost) jak wysyłam np swojej rodzinie jakiś używany wartościowy przedmiot a nie posiadam już paragonu na niego to wtedy InPost nie chce wypłacić odszkodowania co jest bardzo nie fair bo przecież nie trzymam przez 10 lat w domu paragonu z każdej rzeczy!
Tylko, że mało kto sprawdza od razu przy paczkomacie po numerze paczki czy to jego czy nie jego. W moim paczkomacie notorycznie znajduję czyjąś paczkę w swojej skrytce. Problem już wielokrotnie zglaszałem InPostowi ale mają to w nosie. Teraz już nawet na etykiecie nie podają maila ani pełnego nr telefonu więc nie ma jak się skontaktować z właścicielem. Dlatego z braku innej możliwości ja już to po prostu olewam i zostawiam paczkę w skrytce. Rozwiązaniem byłyby np fotokomórki lub waga w każdej skrytce (tak jest chyba w Orlen Paczka). Jak koszty wypłaty odszkodowań będą dla InPostu zbyt duże to wtedy się tym zajmą. Póki co mają nas w głębokim poważaniu niestety. Najlepiej robić zdjęcie przy wkładaniu paczki do skrytki i gromadzić dowody na potwierdzenie wartości paczki.
Nie każdy kurier jest uczciwy. Mi zginęła paczka po nadaniu. 2 godz po nadaniu zgłosiłem problem, że nie zmienił się status, co ciekawe nadawałem w apkomacie. Skanowałem dwukrotnie, bo za pierwszym razem skrytka się nie otworzyła. Na infolinii poinformowali mnie, że dwukrotne skanowanie kodu oznacza anulowanie wysyłki. To jakiś błąd systemu. Skrytka się otworzyła, zamknąłem, a system nie zarejestrował paczki. Rewizja paczkomatu po 3 dniach wykazała zagubioną przesyłkę i teraz czekam 30dni na rozpatrzenie reklamacji. Od teraz będę nagrywał nadawanie paczek.
Nie patrz na to że w skrytce jest inna przesyłka, po prostu ktoś ją tam włożył bez skanowania i paczkomat jej nie widzi, więc ktoś kto zostawił ją bez nadania to jego sprawa i to jego paczka ma status jako nie nadana. Po prostu popchnij taka paczkę dalej i wsadź swoją i się tym nie martw. Paczkomat przyjmie paczkę bez problemu i nikt jej nie wyciągnie. Kurier odbierający paczki wyjaśni sprawę. Ktoś wyciąga paczkę i myśli że jak włoży bez skanowania zwrot to już jest wysłana, i dlatego takie cyrki że otwiera się skrytka a tam inna paczka. Wielokrotnie miałem takie przypadki, więc przestałem wydzwaniać na infolinię do inpost tylko popycham paczkę do tyłu paczkomatu i wkładam swoją.
Lepiej nie wkładać. Najlepiej zadzwonić na infolinię poinformować co i jak. Konsultant po przyjęciu zgłoszenia wyznaczy nowa skrytkę.
Ja dzwonię.
Jak bez skanowania albo wklepania na klawiaturze paczkomatu kodu zwrotu - skrytka się otworzy?
@bethke "Jak bez skanowania albo wklepania na klawiaturze paczkomatu kodu zwrotu - skrytka się otworzy", to znaczy, że obok w aucie ktoś otworzył skrytkę zdalnie😏
"Nie patrz na to że w skrytce jest inna przesyłka, po prostu ktoś ją tam włożył bez skanowania"
Niekoniecznie bez skanowania. Miałem taki przypadek, że nadawałem kilka paczek w apkomacie. A nie da się za szybko nadać kolejnej, bo w apkomacie trzeba czekać dobre 30 sekund na nadanie kolejnej. Więc nie było tak, że automat zgłupiał bo za szybko skanowałem.
Okazało się, że jednej paczki system nie zarejestrował, mimo że paczka wylądowała w paczkomacie. Po zgłoszeniu reklamacji miałem czekać na info o przeszukaniu paczkomatu. Na następny dzień pojechałem nadać kolejne paczki. Nieźle się zdziwiłem, gdy podczas nadawania jednej z nich, w skrytce znalazłem... moją "zaginioną" paczkę z poprzedniego dnia. Tak że ten...