Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie. Potrzebuję porady doświadczonych sprzedawców Allegro.
W dniach 31.12.2024r - 06.01.2025r ,moja firma będzie zamknięta. Co zrobić z aukcjami w tym czasie, by nie stracić super sprzedawcy ? Zakończyć je wszystkie, wydłużyć termin realizacji zamówień?
Proszę o sprawdzone porady.
Pozdrawiam serdecznie
Wydłużając czas realizacji zamówienia nie tracisz za bardzo na pozycjonowaniu i nadal będą wpływać pieniądze za sprzedaż. Jednakże musisz liczyć się z tym, że będzie spora grupa klientów niezadowolona (ta, która nie czyta). Do ciebie należy kalkulacja ile ewentualnie negatywów wpadnie i czy się to opłaca. Ja tak kiedyś zrobiłem i ustawiłem automat wysyłający sms po zakupie do klienta, informujący o planowanym dłuższym terminie wysyłki i przypomnieniu że może do tego czasu zamówienie anulować, a allegro automatycznie zwróci pieniądze. Ważne aby w takiej sytuacji wyłączyć automat zmieniający status zamówienia (jeśli jest ustawiony) i ustawić automatyczne zwroty w allegro po anulowaniu przez kupującego.
Druga opcja to zamknąć wszystkie oferty, a po powrocie do pracy wznowić.
@Zakupionypl Ja przed urlopem (tak jak teraz obecnie mam) zawsze wystawiam tylko w licytacji od ceny która już mnie zadowala tak by kończyły się po zakończeniu urlopu i nikt mi wcześniej nie kupi a ja nie muszę tego od razu wysyłać.
@Zakupionypl Zakończ oferty 30.12 i wznów 03.01 popołudniu
@Zakupionypl Wydłużenie czasu realizacji jest dość ryzykowne, bo nie każdy doczyta. Ja osobiście nawet w wypadku nieobecności 2-3 dni robię tzw. Przerwę w sprzedaży, co w praktyce równa się zakończeniu wszystkich aukcji. Niewielki plus "przerwy" nad ręcznym zakończeniem jest taki, że robisz to szybciej, a potem te same aukcje jednym odkliknięciem się wznawiają.
Niestety, wdrożenie rozwiązań, które są stosowane na cywilizowanych serwisach (np. podanie daty zakończenia przerwy w sprzedaży lub ukrycie aukcji zamiast ich zakańczania) przerasta możliwości Allegro.
Kiedyś ustawiało się "urlop' i na kazdej aukcji wyswietlala sie o tym informacja wraz z datą jego zakonczenia.
Teraz niestety sprzedawca to niewolnik allegro