Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient otworzył dyskusję podając jako powód "problem z odstąpieniem/ rezygnacją z zakupu". Tyle że on w ogóle za to nie zapłacił - i twierdzi, że nie ma innej możliwości rezygnacji niż dyskusja ze sprzedawcą lub ponowienie płatności. Dodam, że kwota zakupu wynosi 4,50 zł (cztery złote pięćdziesiąt groszy).
Czy tylko mi się wydaje, że coś tu jest chore? Tracę czas na pisanie odpowiedzi, która nie może być sensowna, bo przecież ja nie mogę za niego zrezygnować z zakupu, ani nie mam żadnej innej możliwości jakiegokolwiek działania. Wystąpiłem oczywiście o zwrot prowizji, jako powód podając, że "klient odstąpił od umowy".
Ale z takich bezsensownych pustych dyskusji o niczym jestem oczywiście rozliczany i punktowany w "jakości sprzedaży"
Też kiedyś otrzymałem dyskusję jak ktoś nie zapłacił. Napisałem że nie było potrzeby zakładać dyskusji i wystarczy jak potwierdzi że nie zapłacił w mailu z allegro.
Posiadanie dyskusji raz w miesiącu to w sumie plus, bo daje dodatkowe punkty w trafności. Jak odpisałeś szybko to wyjdziesz z tym na plus.
Ja mu też dość szybko odpisałem, ale szczerze mówiąc sensu nie widzę w tym żadnego. Myślałem, że uprawianie fikcji odeszło w niebyt wraz z PRL, ale jak widać na Allegro nadal trzyma się mocno 😛
@TomBanknoter @dawal50 Ja miałam zdyscyplinowanego dyskutanta :
@Kaliope_Brzeg Ale chyba nie zdążyłaś odpowiedzieć, będą minusy 😛
@TomBanknoter strona jakości aktualizowana jest codziennie więc byłoby widać czy coś odjęło
Jo, tak ponury żart 🙂
@TomBanknoteraż zajrzałam, jestem SUPER HIPER 😄 Nawet mam, że odpowiadam od razu mimo tego że odpowiedzieć nie było mi dane .
@Kaliope_BrzegNo fakt, paradoksalnie brak otwartych dyskusji (czyli niesprawianie problemów) jest znacznie niżej punktowany. Czyli jednak ten świat zwariował, a przynajmniej świat allegrowy
@TomBanknoter @Kaliope_Brzeg Czyli co pewien czas dla podbicia statystyk, trzeba poprosić znajomego aby kupił, otworzył dyskusję, poodpowiadać w 2-3minuty, zamknąć. W razie czego : powtórzyć 🙂
@pinsplash Albo kupić od siebie jako niezarejestrowany użytkownik i podyskutować z samym sobą . Paranoja
Twoje BRÓSLI zawsze poprawia mi humor 😄
@Kaliope_BrzegDałbym Ci jakąś fajną emotkę gdybym je miał.... ( ale podobno Dział Techniczny nad tym pracuje )
Wiadomość z ostatniej chwili: XxxxxX uznał zgłoszony problem za rozwiązany.
@TomBanknoter Pic nie pic, statystyki szybują w górę 🙂
@Kaliope_Brzeg Właśnie dlatego mówiłem, że jest jak w PRL. Tyle że tam się to nazywało "wskaźniki" a nie statystyki 😄
@TomBanknoterjakby się tak zastanowić na gruncie polskich przepisów to taki Kupujący ma rację że zakłada dyskusję
Ustawa konsumencka mówi, że Kupujący ma być wyraźnie poinformowany o fakcie że prawidłowo odstąpił od umowy i umowy nie ma
Problemem są głupawe teksty pisane nowomową w serwisie allegro - Kupujący biorący je dosłownie zawsze ma problem