anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro to sposób na nieoprocentowane krótko terminowe pożyczki ?!

lon_gin_01
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry oj dobry , Allegro to dobry sposób na  " Chwilówki " nie oprocentowane !!!

( takie na 1,5 miesiąca )

Z poważanie Tadeusz Ledzion

Ps może to sprawdzić z kumplami poprzez media społecznościowe ?

Może teraz autoryzacja się powiedzie - nie ma pytania nie ma problemu ?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

milka1234567890
#18 Luminarz#

Rzucisz temat i już koniec, może opisz.😁

oznacz moderatorów

MrMarco
#13 Ambasador#

Chyba coś wleciało na grubo przed napisaniem 😁

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Pewnie zaczął pisać o parę łyków za późno. Dobra rada zaczęła się od milczenia.

oznacz moderatorów

lon_gin_01
#8 Zapaleniec#

Przemilczę !

oznacz moderatorów

lon_gin_01
#8 Zapaleniec#

Kupuję na aukcji Allegro Kup Teraz automatycznie przekierowanie na stronę banku płace , a po paru dniach zwrot kasy i info - brak towaru na magazynie ! Ok ! Ale uparłem się żeby kupić dany przedmiot -tu słuchawka bezprzewodowa , wyszukuję i mam okazuje się że to ten sam Sprzedawca !! Ma parę kont na Allegro i oferuje ten sam przedmiot w tym samym czasie w różnych cenach !

Po co te aukcje jeśli nie ma towaru ?! Pożyczka nieoprocentowana na parę dni ?!

Proszę przykład ;

Nr. aukcji  - 10436051336 -[edycja] ,

następna - 10419202521 - [edycja],

i z mojego zakupu - 10431789501 - [edycja].

To ten sam adres, więc nie ma sensu robić zakupów jeśli to ta sama osoba !

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@lon_gin_01  Aukcje są po to żebyś mógł wystawić odpowiedni komentarz i ocenę sprzedawcy.  Kilka takich nieoprocentowanych pożyczek i sprzedawca  zorientuje się że  nie było warto, bo raptownie spadnie mu jakość  sprzedaży, a w skrajnym przypadku nawet mogą mu zablokować konto.

Pozdrawiam wzajemnie

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@lon_gin_01 
Możesz płacić np. "Allegro Pay". To jest taka nieoprocentowana pożyczka od Allegro, ale dla Kupujących i nawet na 30dni. Na brak towaru u Sprzedawcy nie poradzisz, ale przynajmniej nie musisz w takich przypadkach sięgać po swój portfel.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@lon_gin_01  moim zdaniem to nie mialoby sensu.

Brac od klienta kilkanaście czy kilkadziesią  złotych na " chwilówke" ????

Tyle to sobie może z karty pobrac tez bez odsetek 🙂

Jeśli myślisz że ktoś zawiera tysiąc takich transakcji aby mu sie uzbierała kwota to także jest bez sensu. Do obsługi takich transakcji potrzebny byłby zatrudniony pracownik. By pilnować : terminów, zwrotów, pisania z klientami itp. - a to koszt dużo wyższy od odsetek bankowych

Wiec jak tu sensu ekonomicznego nie widze

Myśle raczej ze problem jest w tym i sprzedawca dopiero zamówił towar z jakiegoś dalekowschodniego kraju i opóxniła sie dostawa co jest teraz nader częste. Wiec teraz musi sie klientom łumaczyc. Wystawil prawdopodobnie dużo wiecej towaru niż miał, towaru zabrakło u niego i/lub u jego dostawcy no i klops.

Twoja teoria o chwilówkach niestety jak dla mnie nie ma sensu

oznacz moderatorów

lon_gin_01
#8 Zapaleniec#

Nr. aukcji ;

10431789501 - [edycja]

10419202521 - [edycja]

10436051336 - [edycja]

10443109474 - [edycja]

10427292359 - [edycja]

10444306739 - [edycja]

10452335454 - [edycja]

Brak towaru ,ok ale dlaczego nie ma żadnej info o tym na żadnym koncie ( to jest jeden przedmiot, nie wiem jak jest z innymi wystawionymi przedmiotami ? ) .

Czy zwroty przelewów na konta klientów i tłumaczenia nie powodują więcej straty czasu i energii ,niż zamieszczenie stosownej info.

Wie o problemie ale nic z tym nie robi !!  Gdzie tu jest sens w tej sytuacji ?

Czy ja mam z góry zakładać że każdy Sprzedawca może, powtarzam, może nie mieć towaru i pisać lub dzwonić ( jeśli jest taka możliwość ) i upewniać się czy transakcja dojdzie do skutku ?

Przecież takim podejściem marnuję czas danego Sprzedawcy i oczywiście swój !

Czy Allegro nie ma możliwości wpłynąć w jakiś sposób na takiego niesolidnego Sprzedawcę , przecież rzutuje to na innych ( na szybko to wychodzi, że 10 czy 20 Sprzedawców wystawia aukcje bez tego przedmiotu - oczywiście po sprawdzeniu komentarzy czy adresów mam info, że to ta sama osoba ) 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@lon_gin_01 Przekazałam Twoje zgłoszenie do weryfikacji. Odpowiedni zespół zbada czy nie dochodzi tutaj do naruszenia  naszych zasad.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów