anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy coś się zmienio na allegro ?

RED
#21 Demiurg#

Jako wieloletni sprzedawca dokonałem przynajmniej kilka tys transakcji z obcokrajowcami

99.9999999% były wzorcowe

ale ostatnio to się zmieniło, po wprowadzeniu ostatnich zmian w serwisie odnośnie tłumaczeń ofert,

mam duże wrażenie, że allegro coś sknociło i to po całości.

są duże problemy z komunikacją, wygląda że Kupujący nie rozumieją treści ofert, zasad panujących w serwisie, mają odmienne podejście do regulaminu allegro i itp

- mamy dużo zwrotów zwłaszcza od Ukraińców - czego kiedyś nie było

- zgłaszają problemy ze zwrotem środków przez serwis allegro

-  nie rozumieją co to jest dyskusja, reklamacja czy odstąpienie od umowy

procedury mamy te same, komunikujemy się swobodnie bez problemów językowych,

rozumiemy dzielące nas różnice kulturowe

Czy u was jest podobnie?

Stawiam na tłumaczenia treści na języki obce przez allegro

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

W ostatnich miesiącach mieliśmy 7-10 transakcji z obcokrajowcami (głównie obywatelami Ukrainy). Odstąpienie jedno - bezproblemowe, dyskusji zero.

oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

Sąsiedzi zrobili się strasznie roszczeniowi. Przestałem dla nich świadczyć jakiekolwiek uslugi IT.

Widać to po przychodniach, urzędach itp. Sąsiad nie jest w stanie pojąć, że do pediatry musi czekać z dzieckiem 2 dni bo on chce zostac przyjety w tym samym dniu i nie rozumie, ze jest kolejka bo oni mieli obiecane wszystko od ręki. I twierdzi, ze w PL jest beznadziejnie bo u siebie to ona byla przyjmowana od razu.

Takie są niestety realia.

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Akurat ukrainiec opowiadał mi o ich służbie zdrowia, wszystko tam jest odpłatne do kieszonki lekarza i na końcu stwierdził "uwierz mi że nie chciał byś trafić do szpitala na ukrainie".

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

fakt, że mam akurat klienta ze wschodu, co jakoś nie może doczekać się od tygodnia zwrotu wpłaty. nie wiem, czy to przypadek, ale pozostali jakoś bez problemu dostają swoją kasę 🙂