Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mamy sporo nie odebranych paczek . chcemy z tym walczyć tylko czy klient nie odbierają paczki może wystawić nie polecam?
może
Od kiedy tak jest że nie może wystawić oceny jak nie odbierze paczki? ponieważ wiem iż kiedyś mógł wystawic ?
Od zawsze
1. klient wszystko moze
2. jak nie odebrał to transakcja się nie kończy. On czeka na zwrot środków przecież
pytam o coś innego
Jeśli paczka była wysłana a zamówienie nie było anulowane to może wystawiać ocenę
tak było, jest i tak będzie
aha to zabawa trwa nadal kupujacy kupuje nie odbiera a jak mu napiszesz proszę o zwrot za wysyłkę to on Ci bach nie polecam .
Oczywiście
@robertrutkowski ale z czym Wy chcecie walczyć?
1) klient nieodbiera opłaconej paczki i odstępuje od umowy ( np zgłasza zwrot przez allegro lub w wiadomosci)- normalna procedura - zgodnie z prawem zwracasz wpłate+ koszt najtańszej wysyłki
2) Klient nie odbiera opłaconej paczki i nie odstępuje od umowy ( nie kontaktuje sie) - paczka na półke i nie podejmujemy zdanych działan ponieważ paczka jest własnością klienta ( my po roku braku kontaktu utylizujemy). A jeśłi klient sie kontaktuje ustalacie co dalej, czasem chce ponownej wysyłki ( wówczas dopłaca koszt przesyłki ) czasem chce zrezygnować ( wówczas jeśłi jeto to po 45 dniach my dopuszczamy taką możliwość pomniejszając zwracaną kwote o poniesione koszty - prowizja allegro której juz nie można odzyskać)
3) Klient nie odbiera przesyłki pobraniowej - jeśłi to mała skala - wlicz w koszty , jeśłi to duża skala - nie udostępniaj pobraniówek.
Nie rozumiem z czym tu walczyć.
ja wszystko wiem ! tylko wprowadzili jakieś zmiany niby i nie wiem dalej czy wystawic nie polecam jak nie odbierze paczki
Ale ty nie możesz nic oceniac Jeśli jesteś sprzedającym
ocenia kupujący tylko i wyłącznie
@robertrutkowski piszesz trochę chaotycznie i nie do końca wiadomo co masz na myśli , a zasada jest prosta , ocenę może wystawić tylko klient sprzedającemu w regulaminowych RAMACH CZASOWYCH , jedynym wyjątkiem jest anulowanie transakcji przez kupującego lub przez allegro ..... nie mylić z odstąpieniem od umowy .
napisałem jasno czytaj ze zrozumieniem
@robertrutkowski wytłumacz proszę znaczenie tego wpisu cyt ,,....wprowadzili jakieś zmiany niby i nie wiem dalej czy wystawic nie polecam jak nie odbierze paczki,,
Ty wystawić czy on wystawić ?
szok ! napisałem jasno czy kupujacy jak nie odbierze paczki może wystawić opinie nie polecam !
A późniejszymi wpisami zasiałeś zamęt
@robertrutkowski Tak , może wystawić , ma na to 90- dni i w tym czasie może jeden raz samodzielnie ją zmienić .
@robertrutkowski Kupujący nie może tylko w jednym przypadku wystawić oceny sprzedającemu: Jeśli pomylisz się podczas zakupu i anulujesz go w zakładce Moje zakupy, nie wystawisz oceny dla takiego zamówienia. w każdym innym przypadku wystawia!!!!
Mozesz, wszystko możesz, nawet dyskusję możesz rozpocząć że sprzedający ci nie podziekował.
@br. widzę ,że tak samo jak ja zrozumiałeś co autor wątku miał na myśli 😁