Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Niech mi ktoś wytłumaczy jak walczyć z tym burdelem jakim jest katalog? Mam wszystko przepisane z etykiety ale przy łączeniu pisze jak poniżej:
Nie udało się połączyć z Katalogiem 1 oferty.
Oferta 11490134770 - Niepoprawna wartość parametru Model (237206) dla produktu w ofercie. Prawidłowa wartość parametru dla produktu to: "Rocky".Oferta 11490134770 - Niepoprawna wartość parametru Kod producenta (224017) dla produktu w ofercie. Prawidłowa wartość parametru dla produktu to: "6040907".
Mój przedmiot to nie Rocky...
Dodam równiż że 90% katalogu jest zwalone. Czy ktoś ma na to radę?
Niepoprawna wartość parametru Model (237206) dla produktu w ofercie. Prawidłowa wartość parametru dla produktu to: "brak". Niepoprawna wartość parametru Kod producenta (224017) dla produktu w ofercie
Jak prawidłowa nazwa modelu może brzmieć "BRAK" ???
A z takim czymś co można zrobić? Dodam że wszystko jest dobrze przepisane...
Nie udało się połączyć z Katalogiem 1 oferty.
Oferta 12228694657 - Parametr EAN w Twojej ofercie jest przypisany do innego produktu w Katalogu.
@pixarcars-pl, wygląda na to, że próbujesz stworzyć nowy produkt, natomiast posiadamy już produkt z tym samym EAN-em, więc system nie pozwala stworzyć duplikatu.
Na Allegro mają wszystko:
@annas14-firma To jest jakiś absurd. Ja w API nie mogę podać wartości typu "brak"/"inna" dla parametru, bo nie wolno. Jednak widzę są absurdalne wyjątki jak to. Super działa ten system, nie ma co 😕
Ja już zbyt dużo o tym pisałem. Nie będę się powtarzał i wskazywał przypadków. To po prostu jest tzw. "Standard Allegro". Katalog produktów Allegro - to największy "kicz".
Co robią największe firmy? - ano wymyślają sobie własną firmę jako producenta, wymyślają sobie własny kod produktu, w miarę możliwości jeszcze swój EAN z własnego systemu sprzedaży.
To się sprawdza i bardzo dobrze funkcjonuje. Dla jednego, tego samego produktu, wytworzonego przez tego samego producenta - na Allegro w katalogu produktów możesz mieć założonych nawet kilkadziesiąt "kartotek".
@pixarcars-pl, widzę, że we wskazanych przez Ciebie przykładach chodzi o to, że parametry identyfikujące w Twoich ofertach oraz w produktach z katalogu nie zgadzają się. Możesz samodzielnie zgłosić błąd w produkcie, jeśli wartości są niepoprawne.
katalog allegro to DRAMAT! pomijając fakt, że przez wymóg od razu łączenia produktów z ich katalogiem nie działają żadne wtyczki do sklepów, które przyspieszały proces ( nikt nie będzie wystawiał 3000 aukcji ręcznie przez stronę allegro ;/) to przykład:
wystawiony mam produkt, ma dodany kod ean i allegro twierdzi, że nie jest ten produkt przypisany z ich katalogiem. Wg ich instrukcji wchodze w edycję tego produktu, żeby wyszukać produkt z katalogu .... i co? okazuje się, że takiego nie ma. I pomimo tego, że wszystkie parametry, których wymaga allegro są uzupełnione to aukcja dalej widnieje jako taka nieprzypisana do katalogu bo ich system nie tworzy nowej kartoteki.
Bubel x100
Linka polipropylenowa a w katalogu kod producenta linka sznur wisielczy🤣
NiEDŁUGO wielu bedzie potrzebny.