anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś to jeszcze ogarnia?

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Korzystając z wolnej chwili ( spadek sprzedaży praktycznie do zera ) chciałam wystawić aukcje które zostały zakończone , a tu zonk.

Niepoprawnie wypełniony formularz - Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), nie możesz deklarować opcji wystawienia faktury w warunkach oferty.

Od ponad 3 lat nie wystawiam jako firma. Sprawdziłam, w tej aukcji też nie mam " zaptaszkowej " informacji że wystawiam faktury, więc skąd i po co ten komunikat?

I żeby nie było, nie jest to pierwszy tego rodzaju przypadek.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

RED
#21 Demiurg#

w treści oferty użyłeś słów zakazanych np: faktura

nie możesz napisać w ofercie:

w komplecie towar i faktura za niego

takich słów jest więcej - allegro nie publikuje ich listy - ogranicza to rzetelny opis sprzedawanego towaru co może być niezgodne z prawem

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Fakt, jest. Ale mam to w 3000 ofert. Przed chwilą wystawiałam inne w których również tak jest i przeszły bez problemu, a na razie 2 nie mogę " przeskoczyć". Zobaczymy co będzie dalej.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Pomroczność jasna mnie ogarnęła. Jak zrobić zrzut ekranu?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@cztery_bez_atu klawisz windowsa /lewy alt i PrtSc (printscreen)

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Miłe Panie. Uważacie że nic się dzieje? Następny przypadek kiedy system " pluje się " że :  Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym nie można deklarować że wystawia się fakturę VAT. Od ponad 3 lat nie wystawiam faktur i pole zatytułowane " Wystawiam fakturę VAT " nie jest zaznaczone, aukcja nie jest wznawiana, wystawiam ją od początku, ale z jakichś tajemniczych powodów system nie puszcza mnie dalej pokazując ten durny komunikat. Od pierwszego zgłoszenia tej usterki upłynęło już kilka miesięcy. Od ostatniego tydzień. A żadnego działania ze strony działu technicznego w tej materii  nie ma gdyż nadal borykam się z tym problemem. Czy były by Panie tak uprzejme i zgłosiły występujący problem?

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

cztery_bez_atu_0-1709415301700.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu czy w treści opisu oferty pojawia się słowo "faktura"? 
Czy możesz przesłać zrzut ekranu na którym widoczny będzie opis oferty?

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Wywaliłam już tę aukcję po wystawieniu jej " sposobem " ale nie na tym rzecz polega. Na pasku adresu w zrzucie jest widoczny jej numer więc nie powinno to dla Was stanowić problemu. Ja niestety już jej nie mogę zobaczyć. 

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Niepoprawnie wypełniony formularz - Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), nie możesz deklarować opcji wystawienia faktury w warunkach oferty.

Temat zgłaszany kilka tygodni temu i nadal taki komunikat otrzymuję średnio co drugą próbę wystawienia.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu czy możesz podesłać mi zrzut ekranu z opisem oferty? 
Rozumiem zgłoszony problem, a także co pinsplash ma na myśli, ale jak pewnie wiecie, abym mogła przekazać to dalej, potrzebuje konkretne dane, jakiej oferty to dotyczy i jak wygląda opis.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@la_nika To jest jeden z miliona waszych bugów. osoba prywatna często coś sprzedając pisze np że "w komplecie oryginalna faktura / rachunek " Po co ? Aby kupujacy wiedział że to z oryginalnego źródła, lub że np raty były zapłacone, lub jest to potrzebne do gwarancji. Eliminując to działacie na niekorzyść kupującego który powinien mieć wszystkie tego typu informacje !!!

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów