anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kurier pocztex podjedzie czy nie podjedzie?

eARTo
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, 

Działam w dropshipingu. Do swoich ofert dodałem metodę dostawy Allegro Punkty Poczta, Żabka. Nie mam swojej umowy z pocztą polską. 

Wykorzystałem Baselinkera do stworzenia etykiety i zamówienia podjazdu kuriera. 

W allegro w panelu Zamówione przesyłki widzę dwie moje przesyłki Allegro Punkty Poczta, Żabka i w szczegółach widzę Numer zlecenia podjazdu 211925670. Więc niby okej. Ale zlecenie składałem wczoraj rano na wczoraj po 15:00. Natomiast w szczegółach widzę, następny dzień roboczy. To też niby okej, ale dziś już był kurier pocztex w hurtowni i nie zabrał moich paczek, bo nie było zlecenia w systemie. 

Co więcej mam też trzecie zamówienie z metodą dostawy Allegro Punkty Poczta, Żabka, jeszcze nie spakowane w hurtowni, ale tym razem etykietkę zrobiłem z Wysyłam z Allegro i tu widzę, że nie można wybrać podjazdu kuriera bo Paczkę 00159007738286571034 możesz nadać wyłącznie bezpośrednio w wybranej placówce pocztowej.

@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy mogę dostać wyjaśnienie jak to jest - czy można czy nie można zamówić kuriera poczty po te paczki zamówione z Allegro Punkty Poczta, Żabka?

Jeśli nie powinno się dać, to jest jakaś dziura w API skoro Baselinker potrafił zamówić podjazd 🙂 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mikeza
#21 Demiurg#

według mojej  wiedzy, zeby zamówić  kuriera pocztowego trzeba mieć umowę z pocztą  i ustalić takie warunki odbioru paczek.

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@eARTo jeśli kupujący wybrał metodę dostawy Allegro Pocztex Kurier 48, Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch albo Allegro Przesyłka Polecona, w sekcji "Sposób nadania" możesz zaznaczyć jedynie "Dostarczę przesyłkę do punktu". Podjazd kuriera dla przesyłek z metodą dostawy Poczty Polskiej nie jest aktualnie możliwy.
Dla umowy Allegro z Pocztą Polską nie ma podjazdów kuriera tylko na podstawie umowy własnej  można zamówić podjazd.
Czy możesz podać numer zamówienia, do którego zamówiłeś podjazd? Sprawdzę dlaczego było to możliwe? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

eARTo
#7 Wielbiciel#

Przez baselinker dało się zrobić podjazd w zamówieniach 82d90c50-ba61-11ed-a86a-c9316a526be9 oraz 83259550-bac7-11ed-b14a-eda973aee52e
8905a741-bc2e-11ed-8194-b52360c3c1e1 zrobionym przez wysyłam z allegro nie da się. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@eARTo w tej sprawie muszę poprosić Cię o kontakt z Baselinkerem, ponieważ to ich aplikacja umożliwiła zamówienie podjazdu dla tych przesyłek. W Wysyłam z Allegro działa to prawidłowo tzn. nie ma możliwości zamówienia podjazdu. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Kurier Pocztex nie ma w standardzie odbioru. W tym celu musisz albo mieć umowę z Pocztą, albo zlecać każdorazowo odbiór (koszt podjazdu to 6 zł płatne kurierowi).

Ewentualnie możesz skorzystać z jakiegoś brokera, który ma już odbiór w cenie.

oznacz moderatorów